CMD Üzerinden Windows Etkinleştirne Ne Kadar Güvenli?

'Alemdar

Kilopat
Katılım
9 Şubat 2015
Mesajlar
220
Çözümler
2
Öncelikle herkese iyi forumlar, bugün bende dahil olmak üzere pek çok kişinin kullandığını bildiğim cmd üzerinden Windows etkinleştirirken kullandığımız ağların güvenilirliği. İlk olarak konunun altına "Bunu yapmak etik değildir, korsana girer" vb. mesajlar göndermezseniz sevinirim çünkü konu araştırma niteliğindedir.

Şimdi etkinleştirirken kullandığımız komutlara bir bakalım;

Kod:
cscript slmgr.vbs /ipk "Windows sürümümüze uygun anahtarımız"

cscript slmgr.vbs /skms "Etkinleştirme Yapılacak Kms Sunucusu"

cscript slmgr.vbs /ato

Örneğin Windows 10 Home için yazılacak kod :

Kod:
cscript slmgr.vbs /ipk TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99

cscript slmgr.vbs /skms kms.lotro.cc

cscript slmgr.vbs /ato

Bu kodları kullandıktan sonra Regedit üzerinde "Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform" yolunda "KeyManagementServiceName" olarak bir anahtar oluşturulduğunu ve anahtarın değer kısmında etkinleştirmede kullandığımız kms sunucusunun adresinin yazdığını görebiliriz.

Regedit.png


Bu değeri komut istemine "cscript.exe slmgr.vbs /ckms" yazarak silebiliriz.


Bu konuyu açmak istememin nedeni bu ağların ne gibi güvenlik sorunları çıkarabileceğini tartışmak ve incelemektir. Programlar vasıtasıyla etkinleştirmekten katbekat güvenli olduğunu düşünmemle beraber bununda güvenliğini ve güvenilirliğini araştırmakta fayda görüyorum. Örneğin durumu bunu yapmaya müsait bir arkadaş Wireshark gibi bir araç vasıtası ile bilgisayarın kms sunucusu ile paket alışverişini inceleyip sonuçlarını konu altından paylaşarak katkıda bulunursa akıllardaki soruları cevaplamaya yardımcı olabilir.

Sizin görüşleriniz neler? Ne gibi güvenlik sorunları olabilir tartışalım.
 
Gayet tabi güvenlik sorunu teşkil eder. Yarın öbürgün KMS sunucusunun içeriği değişirse olacakları tahmin etmek pek mümkün değil. O yüzden kimse "sorun teşkil etmez" diyemez.
 
Selamlar hocam ben bilgisayarımı ilk açtığımda CMD dosyası açılıyor ve bu dosya cscript.exe oluyor. Birkaç haftadır böyle elimden bir şey gelmiyor yardımcı olma şansınız var mı?
 
Selamlar hocam ben bilgisayarımı ilk açtığımda CMD dosyası açılıyor ve bu dosya cscript.exe oluyor. Birkaç haftadır böyle elimden bir şey gelmiyor yardımcı olma şansınız var mı?

Hocam görev yöneticisinden "başlangıç" sekmesine bakınız orada şüpheli bir program gördüğünüz zaman "devre dışı" yaparak Yeniden başlatıp deneyiniz sorununuzun devam etmesi halinde "CCleaner" programı üzerinden başlangıç'a bakınız sorununuz çözülmüş olacaktır.
 

Geri
Yukarı