CMD'ye kod girdikten sonra CPU %100 oldu

SAMETN1

Decapat
Daha fazla  
CMD'ye şu kodları girdim ve sonrasında oyuna girdigim anda CPU %100 oluyor ve oyun oynanmıyor. Ekran kartı kullanımı ise %20'lere kadar düştü bunu eski haline nasıl getirebilirim?
BCDEdit /set useplatformclock true.
BCDEdit /set tscsyncpolicy enhanced.
BCDEdit /set disabledynamictick true.
BCDEdit /deletevalue useplatformtick.

Bu komutlar, Windows işletim sisteminde zamanlayıcı ve senkronizasyon politikalarını ayarlamak için kullanılır. İşte her bir komutun ne işe yaradığı:
  1. BCDEdit /set useplatformclock true: Bu komut, sistemin yüksek hassasiyetli olay zamanlayıcısını (HPET) kullanmasını sağlar. HPET, daha doğru zamanlama ve senkronizasyon sağlar, ancak bazı durumlarda oyun performansını olumsuz etkileyebilir1.
  2. BCDEdit /set tscsyncpolicy enhanced: Bu komut, zaman damgası sayacı (tsc) senkronizasyon politikasını “enhanced” olarak ayarlar. Bu, TSC’nin daha doğru ve tutarlı çalışmasını sağlar, özellikle çok çekirdekli işlemcilerde zamanlama hatalarını azaltabilir2.
  3. BCDEdit /set disabledynamictick true: Bu komut, dinamik tik özelliğini devre dışı bırakır. Dinamik tik, sistemin boşta kaldığında zamanlayıcıyı durdurarak güç tasarrufu sağlar, ancak bazı durumlarda performans sorunlarına yol açabilir3.
  4. BCDEdit /deletevalue useplatformtick: Bu komut, sistemin platform tikini kullanmasını devre dışı bırakır ve varsayılan zamanlayıcı ayarlarına geri döner. Bu, zamanlayıcı çözünürlüğünü ve sistem kararlılığını etkileyebilir4.
Bu komutlar genellikle oyun performansını artırmak veya sistem gecikmesini azaltmak için kullanılır. Ancak, her sistemde farklı sonuçlar verebilir, bu yüzden değişiklikleri yapmadan önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanız önerilir.
(Kaynakça: Copilot)

Ben bunları yapınca CPU kullanımı %100'de kalıyor oyun oynanmaz bir hal aldı kapatmak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı