CMOS nedir?

AsiVein

Hectopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller, bilgisayarımı açarken mavi fontla yazılı bir ekran geldi. Hatırladığım kadarıyla “CMOS” adlı bir şey yazıyordu ve reset için Enter diyordu. Anlayamadan ekran gitti, PC yeniden başladı ve açıldı. Ancak sonradan fark ettim, bilgisayarımın tarih ve saat ayarı gitmiş. Tam anlayamadım, bilgisayarın farklı sisteminde değişiklik yapmış mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

CMOS biosdur, BIOS piliniz bitmiş muhtemelen saatçilerden bulabilirsiniz. BIOS pili de bilgisayar hiçbir enerjiye takılı olmadığında BIOS'un bilgilerini vs. tutmasını sağlar. 3V olmasına dikkat edin yeterli.
Böyle bir şeye benzer, değiştirseniz yeterli olur.

20220831_204843.jpg

Kamtasya'nın dediği gibi BIOS piliniz ya yerinden çıkmış ya da bitmiş. Çok uygun bir şeydir çoğu teknomarkette veya e-ticaret sitelerinde bulabilirsiniz. Ben Trendyol'dan 10'lu olarak almıştım elime çok eski kasa gelip geçiyordu çoğunda BIOS pili bitik olduğundan büyük kolaylık.

Bilgisayar elektrikten kesildiği an sistem ayarları ve tercihlerini tutmaya yarıyor bu pil. Bu bozuksa sistem ayarları ve tercihleri sürekli sıfırlanır çünkü sistem ayarları işletim sistemi gibi diskte tutulamaz.

Kamtasya'nın dediği gibi BIOS piliniz ya yerinden çıkmış ya da bitmiş. Çok uygun bir şeydir çoğu teknomarkette veya e-ticaret sitelerinde bulabilirsiniz. Ben Trendyol'dan 10'lu olarak almıştım elime çok eski kasa gelip geçiyordu çoğunda BIOS pili bitik olduğundan büyük kolaylık.

Bilgisayar elektrikten kesildiği an sistem ayarları ve tercihlerini tutmaya yarıyor bu pil. Bu bozuksa sistem ayarları ve tercihleri sürekli sıfırlanır çünkü sistem ayarları işletim sistemi gibi diskte tutulamaz.

Cevaplar için çok teşekkürler bugünde aynı hatayı aldım HP tarafıyla görüştüğümde bunun normal olmadığı anakartla ilgili problem olduğunu servise yönlendirmemi söyledi ancak laptop 2 aylık ve anakart değişimi istemediğimi söyledim ancak faturayı da kurumsala kestirdiğim için değişim olmuycağını söylüyorlar şu anda düşünüyorum açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı