CNC işi alınmalı mı?

Turok_28

Hectopat
Arkadaşlar CNC bölümü mezunuyum ve mesleğimle ilgili bir. Tanıdığın akrabanın iş yerinden teklif geldi. Yer Eyüp taraflarında. Benim oturduğum yerden gitmem için 2 ayrı araca binmem gerekiyor, yol parası aylık 1000 tutuyor ve yol 1 saat falan sürüyor. Sabah 8.5 akşam 6.5 iş saati. Cumartesi yarım gün, maaş 8500 asgari. Sizce bu işe gitmek mantıklı mı?

Arkadaşlar CNC bölümü mezunuyum ve mesleğimle ilgili bir. Tanıdığın akrabanın iş yerinden teklif geldi. Yer Eyüp taraflarında. Benim oturduğum yerden gitmem için 2 ayrı araca binmem gerekiyor, yol parası aylık 1000 tutuyor ve yol 1 saat falan sürüyor. Sabah 8.5 akşam 6.5 iş saati. Cumartesi yarım gün, maaş 8500 asgari. Sizce bu işe gitmek mantıklı mı?
Yol,yemek onlardan ise ve sigorta yapıyorsa git .

İlk iş deneyiminiz ise bir yerden başlamak önemli. Sıkıntılar elbette olacak ama sabretmek ve cv'ye eklenecek bir deneyimi kazanmanız gerekir.

Hocam maaşı düşük geldi, bir CNC torna operatörü olarak söylüyorum.
Üstelik siz CNC bölümünden mezun olmuşsunuz benim hiç bilgim olmamasına rağmen dediğiniz rakamdan yüksek maaş alıyorum ve sigortam var. Şu anda ciddi ilerleme katettim.
Tavsiyem bir yerden başlamanız zaten gerisi gelir daha iyi yerlere gidersiniz

Hocam maaşı düşük geldi, bir CNC torna operatörü olarak söylüyorum.
Üstelik siz CNC bölümünden mezun olmuşsunuz benim hiç bilgim olmamasına rağmen dediğiniz rakamdan yüksek maaş alıyorum ve sigortam var. Şu anda ciddi ilerleme katettim.
Tavsiyem bir yerden başlamanız zaten gerisi gelir daha iyi yerlere gidersiniz.

Mezunum ama bayağı zaman oldu temel şeyleri biliyorum sadece programlama falan unuttum hep.

Yol yemek onlardan ise, elinize net olarak 8500 kalacaksa tecrübe için bile olsa gidin bence. En azından 6 ay/1 sene ciddi bir tecrübe kazanırsanız, başka şirketlere/fabrikalara başvururken elinizde bir cv olur. İşide kavrarsınız.
Normalde CNC operatör maaşları yüksek diye biliyorum bende ama ilk iş ve tecrübe için gidilir bence. En kötü ihtimalle ayrılırsın bir süre sonra, ne kaybedersin?

Yol yemek onlardan ise, elinize net olarak 8500 kalacaksa tecrübe için bile olsa gidin bence. En azından 6 ay/1 sene ciddi bir tecrübe kazanırsanız, başka şirketlere/fabrikalara başvururken elinizde bir CV olur. İşide kavrarsınız.
Normalde CNC operatör maaşları yüksek diye biliyorum bende ama ilk iş ve tecrübe için gidilir bence. En kötü ihtimalle ayrılırsın bir süre sonra, ne kaybedersin?

Ne kadar yüksek? Asgari ücretin altında 5 eksen dik işlemde çalışanda var. Tamamen bulunduğun şehir ve gittiğin firmaya göre değişir. Hele bu hafta cıngar çıkacak maaş yetersizliği için. Altın bilezik ama sarrafı cimriyse doyurmuyor pek.
Olması gereken en az iki asgari ücret olmalı ama herkes vermiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı