Aydoğan BV
Hectopat
21 yaşında düz lise mezunu çırak olabilir mi?
El ayak işi diye girmeye çalışıp işi kapmaya çalışarak kendinizi çırak gibi eğitip amele gibi uğraşıp bir şekilde bilgi öğrenmeye çalışacaksın başka çaresi yok.
Anadolu da mühendislik birinci sınıfım ama konuştuğum mühendisler ve hocalarda pek bu işin sonunun iyi bir yere çıkmadığını söylüyorlar. Okuduğum üniversite pek iyi olmadığı için 4-5 yılımı heba etmek istemiyorum. Keşke küçükken bir yerlere çırak olarak girseydim yada adam akıllı bir üniversite kazansaydım. Ama bilemedim işte. Böyle arada kaldım.El ayak işi diye girmeye çalışıp işi kapmaya çalışarak kendinizi çırak gibi eğitip amele gibi uğraşıp bir şekilde bilgi öğrenmeye çalışacaksın başka çaresi yok.
Kpss den güvenlik vs olmaya çalışacağım. Ya da hiç olmadı polis Başka türlü gelecek göremiyorum.Kanka düğmeci olursun ilk sonrasında elle program yazmayı ve CAD cam yapmayı öğrenmeyi kendin öğrenmen gerekiyor bunun için bilgisayara ihtiyaç var okuluna kursuna gitsen bile çok yüzeysel anlatıyorlar, CNC torna kodlama nispeten basit freze kodlama daha zor, acil eleman arayan yerler olabiliyor genelde fason üretim yapan yerler oluyor, yarın iş görüşmesine gideceğim.
Anadolu da mühendislik birinci sınıfım ama konuştuğum mühendisler ve hocalarda pek bu işin sonunun iyi bir yere çıkmadığını söylüyorlar. Okuduğum üniversite pek iyi olmadığı için 4-5 yılımı heba etmek istemiyorum. Keşke küçükken bir yerlere çırak olarak girseydim ya da adamakıllı bir üniversite kazansaydım. Ama bilemedim işte. Böyle arada kaldım.
KPSS'den güvenlik vs olmaya çalışacağım. Ya da hiç olmadı polis başka türlü gelecek göremiyorum.
Anadolu da mühendislik birinci sınıfım ama konuştuğum mühendisler ve hocalarda pek bu işin sonunun iyi bir yere çıkmadığını söylüyorlar. Okuduğum üniversite pek iyi olmadığı için 4-5 yılımı heba etmek istemiyorum. Keşke küçükken bir yerlere çırak olarak girseydim ya da adamakıllı bir üniversite kazansaydım. Ama bilemedim işte. Böyle arada kaldım.
KPSS'den güvenlik vs olmaya çalışacağım. Ya da hiç olmadı polis başka türlü gelecek göremiyorum.
Çok fazla mezun var diyorlar. En iyi on üniversitenin mezunları ile yarışamazsınız diyorlar. Her sene 8-10 bin kişi mezun oluyor her mühendislik dalından. Sıkıntı yani durum. Ulaştığım mühendislerde aynısını diyor: İyi okullarda okumayacaksan okuma diye.Vallahi ben kendimi geliştirip yurt dışına gideceğim şimdiden dil öğreniyorum bu ülkede gelecek görmüyorum beyaz yaka olsan da mutlu olabileceğini sanmam CNC piyasası durgun tıpkı diğer piyasalar gibi. Polislik boydan kurtarmıyor olsan bile vurma yetkin yok müdahale yetkin yok ölmeye mahkümsun.
Mühendislik okuyorsan okuduktan sonra yazılımcı olarak iş bulabilirsin öğrenip tabii adaylar çok yine yıllar h VA olacak tavsiyem hem bir firmada çalış bir yandan da oku maddi sıkıntın yoksa gerekirse para isteme.
Hocalar ne açıdan iyi değil sonu diyorlar okumak mı sektör mü?
Çok fazla mezun var diyorlar. En iyi on üniversitenin mezunları ile yarışamazsınız diyorlar. Her sene 8-10 bin kişi mezun oluyor her mühendislik Dalin'dan. Sıkıntı yani durum. Ulaştığım mühendislerde aynısını diyor: İyi okullarda okumayacaksan okuma diye.
Benim ustam 4-5 sene once diyordu çok mühendis eğittim diye dalga geçiyordu iki yıllık açıktan okumak en mantıklısı ama mühendis ünvanıda havalı yablni.
Çok fazla mezun var diyorlar. En iyi on üniversitenin mezunları ile yarışamazsınız diyorlar. Her sene 8-10 bin kişi mezun oluyor her mühendislik Dalin'dan. Sıkıntı yani durum. Ulaştığım mühendislerde aynısını diyor: İyi okullarda okumayacaksan okuma diye.
Valla hocam okulda zaten adam akıllı eğitim verilse ama verilmiyor işte. Hem okuldaki dersleri geçmeye çalışacaksın, hem diğer taraftan kendi kendine bir şeyler öğreneceksin o zaman "belki" adam akıllı bir işin ucundan tutabilirsin. Ama buda 4-5 senenin direkt yok olması demek. Kumar gibi bir şey yani. Ben de bu riski almak istemiyorum açıkçası. Aklı başında bir yol gösterenimiz olmadı ki.Benim ustam 4-5 sene once diyordu çok mühendis eğittim diye dalga geçiyordu iki yıllık açıktan okumak en mantıklısı ama mühendis ünvanıda havalı yablni.
Siz kaç yaşındaydınız? Benim çevremde lise mezunu olup mesleği olmayanlar fabrikalarda çalışıyor. Fabrikalarda asgariden hallice maaşlar veriyorlar sanırım. Ve çalışma şartları çok ağır. O yüzden oralara girmeyi istemiyorum. Ya da işte asker, polis vs ne denk gelirse. Ben de harp okullarına girmeyi istemiştim ama gözler bozuk.Benim ustam 4-5 sene once diyordu çok mühendis eğittim diye dalga geçiyordu iki yıllık açıktan okumak en mantıklısı ama mühendis ünvanıda havalı yablni.
Okulu dondurma imkanın varsa dondur bir iki ay sanayide takıl ona göre devam et makine mühendisi çok mezunu olanlarda CNC'ci olmaz 1-2 yıl işi öğrenip yükselir eğitim gereği daha kolay yükselirler tercih senin.
Şahsen benim bu yaştan sonra daha iş öğrenme üniversite imkanım kalmadı ya CNC'ci olup yukselcem ya da baba mesleğine devam veya son çare gemilerde uzun yol elemanı falan olurum güvenlik görevliside var ama bir meslek değil iş sadece![]()
Vallahi hocam okulda zaten adamakıllı eğitim verilse ama verilmiyor işte. Hem okuldaki dersleri geçmeye çalışacaksın, hem diğer taraftan kendi kendine bir şeyler öğreneceksin o zaman "belki" adamakıllı bir işin ucundan tutabilirsin. Ama bu da 4-5 senenin direkt yok olması demek. Kumar gibi bir şey yani. Ben de bu riski almak istemiyorum açıkçası. Aklı başında bir yol gösterenimiz olmadı ki.
Bence en iyisini sen yapıyorsun dil öğrenip yurt dışında gitme konusunda.
Siz kaç yaşındaydınız? Benim çevremde lise mezunu olup mesleği olmayanlar fabrikalarda çalışıyor. Fabrikalarda asgariden hallice maaşlar veriyorlar sanırım. Ve çalışma şartları çok ağır. O yüzden oralara girmeyi istemiyorum. Ya da işte asker, polis vs ne denk gelirse. Ben de harp okullarına girmeyi istemiştim ama gözler bozuk.
Cad-cam Öğrenmek istersen Öğrenmeni öneririm bende şuanda cnc tornada çalışıyorum fakat cad cam öğrenmek istiyorum ama tornada dac cam çok fazla kullanılmıyor daha çok freze tezgahlarında cad cam kullanılıyorMerhaba CNC bölümü mezunuyum 27 yaşındayım 1 yıllık kalıphane tecrübem de geçmişte oldu ancak bayağı bir zaman bu mesleği yapmaya çekindim, şimdi ise bu mesleği ve çizim programlarını tepeden tırnağa öğrenip sektörde kendimi geliştirirsem mantıklı olur mu sizce? Yetenek olarak çizime ve tamir işlerine yeteneğim var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.