CNC operatörlüğü kariyer için nasıl bir seçenek?

Turok_28

Hectopat
Arkadaşlar, savunma sanayi, silah ve kalıp üzerine çalışan 100 kişilik bir fabrikada iş görüşmesine çağırıldım. CNC öğretecekler. Sizce gideyim mi? Evime 3 durak mesafede, yakın. Sosyal haklar var ancak 2 vardiya var. 2 aydır iş arıyorum, CNC mezunuyum ama daha önce hiç yapmadım. Amacım 2-3 yılda yabancı dil öğrenip işi iyice kapıp yurt dışına gitmek. Teknik çizim gibi şeylere kafam basıyor, notlarım yüksekti. Biraz da ona güveniyorum. Sizce mantıklı bir hareket olur mu kariyer olarak?

Diğer yandan bir yanım, Uzak Doğu mutfağında işe başlayıp çalış diyor. Yurt dışı için daha mantıklı fakat maaşlar düşük CNC'ye göre. İki iş için de işe girme imkanım var gibi. CNC olmaz ise Uzak Doğu mutfağı beni bekliyor gibi. CNC sektörü Türkiye'de bitik durumda maalesef. Artık bir işe girip para kazanmak istiyorum. Öz güvenim düşük maalesef ve evde istenmiyorum.

Arkadaşlar, savunma sanayi, silah ve kalıp üzerine çalışan 100 kişilik bir fabrikada iş görüşmesine çağırıldım. CNC öğretecekler. Sizce gideyim mi? Evime 3 durak mesafede, yakın. Sosyal haklar var ancak 2 vardiya var. 2 aydır iş arıyorum, CNC mezunuyum ama daha önce hiç yapmadım. Amacım 2-3 yılda yabancı dil öğrenip işi iyice kapıp yurt dışına gitmek. Teknik çizim gibi şeylere kafam basıyor, notlarım yüksekti. Biraz da ona güveniyorum. Sizce mantıklı bir hareket olur mu kariyer olarak?

Diğer yandan bir yanım, Uzak Doğu mutfağında işe başlayıp çalış diyor. Yurt dışı için daha mantıklı fakat maaşlar düşük CNC'ye göre. İki iş için de işe girme imkanım var gibi. CNC olmaz ise Uzak Doğu mutfağı beni bekliyor gibi. CNC sektörü Türkiye'de bitik durumda maalesef. Artık bir işe girip para kazanmak istiyorum. Özgüvenim düşük maalesef.
CNC operatörlüğü maaş olarak cazip. İşi de öğretecekler ise bence çok iyi bir imkan. Yurtdışı için bir şey diyemem, önümüzdeki yıllarda Türkiye'den kolay kolay insan alacaklarını zannetmiyorum.

Arkadaşlarımdan ve çevremden gördüğüm kadarı ile CNC çalıştığın yere göre değişen bir iş açıkçası kimi yerde çalışırsın amelelik yapan fabrika işçisinden farkın olmaz verdiğin emeğe aldığın maaş değmez kimi yerde de kral gibi çalışır maaşını da iyi alırsın. Yurt dışına gitmene pek bir yararı olacağını sanmıyorum belki yurt dışında bir firma bulup sponsor olmalarını sağlarlarsan iş yapar onun harici zaten yurt dışına gittikten sonra iyi bir CNC operatörü olsan bile belki de iş bulamayacaksın ve farklı sektöre geçeceksin ama en iyi tavsiyem deneyim kazanman olur yeni mezuna vasıfsız eleman gözüyle bakılıyor açıkçası deneyim kazanırsan çok daha rahat edersin bence.

Arkadaşlarımdan ve çevremden gördüğüm kadarı ile CNC çalıştığın yere göre değişen bir iş açıkçası kimi yerde çalışırsın amelelik yapan fabrika işçisinden farkın olmaz verdiğin emeğe aldığın maaş değmez kimi yerde de kral gibi çalışır maaşını da iyi alırsın. Yurt dışına gitmene pek bir yararı olacağını sanmıyorum belki yurt dışında bir firma bulup sponsor olmalarını sağlarlarsan iş yapar onun harici zaten yurt dışına gittikten sonra iyi bir CNC operatörü olsan bile belki de iş bulamayacaksın ve farklı sektöre geçeceksin ama en iyi tavsiyem deneyim kazanman olur yeni mezuna vasıfsız eleman gözüyle bakılıyor açıkçası deneyim kazanırsan çok daha rahat edersin bence.

Almanya gibi sanayi ülkelerine giden CNC'ciler gördüm denklik ve dil istiyorlar bu meslekte en kolay Almanya'ya gidiyiliyor dil denklik var ise almanya eskisi gibi heycanlandırmıyor beni almanca öğrenmek zor, onun dışında Kanada falan belki yemek sektörü daha rahat gibi CNC de çalıştığın yer onemli 100 bine yakın alan arkadaşım var Almanya'dan teklif geldi gitmedi evlendi burada lüx dairede yaşıyor ama 35-40 bin veren yer de var. En azından bir mesleğim olmalı diye düşünüyorum.

Şahsi tavsiyem aşçı falan değilsen gıda sektörüne girilmez bende yurt dışına gitme planları ile çalıştığım mimarlık ofisinden ayrıldım sonradan birkaç sorun çıktı yurt dışına gidene kadar İngilizcemi geliştirmek için turistlik yerlerde havalimanında garson kasiyer olarak falan işe girdim dil konusunda yardımı oldu fakat sektör olarak sevemedim ayrıca gıda sektörüne yurt dışına gittikten sonra da girebilirsin en kötü bulaşıkçılık yaparsın ilk ama yurt dışında deneyimsiz bir CNC operatörünü işe alacaklarını sanmıyorum burada bu fırsatın var bence.

Şahsi tavsiyem aşçı falan değilsen gıda sektörüne girilmez bende yurt dışına gitme planları ile çalıştığım mimarlık ofisinden ayrıldım sonradan birkaç sorun çıktı yurt dışına gidene kadar İngilizcemi geliştirmek için turistlik yerlerde havalimanında garson kasiyer olarak falan işe girdim dil konusunda yardımı oldu fakat sektör olarak sevemedim ayrıca gıda sektörüne yurt dışına gittikten sonra da girebilirsin en kötü bulaşıkçılık yaparsın ilk ama yurt dışında deneyimsiz bir CNC operatörünü işe alacaklarını sanmıyorum burada bu fırsatın var bence.

Yani zekice yorum yarın 12 gel dediler bugün tatildi pazartesi konuştuk belki de başka adayları seçecekler. Başka da iş ilanı yok zaten ilanlar Kocaeli tuzla taraflarında 3-4 saatlik yok gitmeye değmez olmaz ise Uzak Doğu mutfağında başlarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı