CNC Router hangi yazılımlarla yapılır?

Bilgisayaryorum

Hectopat
1 yıl CNC freze iş deneyimim, 3 ay solisworks temel eğitimim var. Bir tanıdığımın önerisiyle ahşap kalıp ve modelleme işine girmek istiyorum ve bu işlerde router cihazı kullanılıyormuş. Router için cad/cam hangi yazılımlarla yapılır? Öğrenmesi ne kadar sürer? Router üzerinde yapılan ahşap işleri hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadım tam olarak. CNC router makinesi mi yapmak istiyorsunuz onu kullanmak mı istiyorsunuz?

Kullanacağınızı var sayarsak genelde Autocad ya da Coreldraw kullanılıyor çizimleri yapmak için. Kesim işlemi için de router hangi yazılımı kullanıyorsa onunla işlemi tamamlarsınız. Mach3 kullanan da var, kendine ait yazılımları olan da. Makinenin hangi sürücüyü kullandığına bağlı o. Hangi makineyi alacaksanız ona göre bakarsınız ona. Soru hiç anlaşılmıyor. Merak ettiğiniz detaylar varsa yardımcı olabilirim.

Anlamadım tam olarak. CNC router makinesi mi yapmak istiyorsunuz onu kullanmak mı istiyorsunuz?

Kullanacağınızı var sayarsak genelde Autocad ya da Coreldraw kullanılıyor çizimleri yapmak için. Kesim işlemi için de router hangi yazılımı kullanıyorsa onunla işlemi tamamlarsınız. Mach3 kullanan da var, kendine ait yazılımları olan da. Makinenin hangi sürücüyü kullandığına bağlı o. Hangi makineyi alacaksanız ona göre bakarsınız ona. Soru hiç anlaşılmıyor. Merak ettiğiniz detaylar varsa yardımcı olabilirim.
Merhaba makineyi kullanmak istiyorum. Hem tezgah üzerinde hem bilgisayar çizimlerini yapmak istiyorum. Öğrenmem ne kadar sürer sizce ve bu işin ortalama getirisi nasıldır ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı