CNC torna mı öğrenilmeli CNC freze mi?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3-12100F
Kingston hyperx fury black 16GB - 8GB (24GB)
MSI GAMING GTX 1050Ti 4GB
120 GB WD SSD
1 TB Toshiba HDD
Meslek
Otomotiv teknikeri
Arkadaşlar merhaba, okuduğum üniversitede CNC kursları verilecek. Kurs sonlarında uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecek. Kurs fiyatları biraz tuzlu, o yüzden sadece 1 tane kursu alabiliyorum. Ancak hangi kursu alacağımı karar veremedim. CNC torna sertifikası mı almalıyım yoksa CNC freze mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne yaptınız merak ettim. Ben de CNC Torna öğrenmeye başlamak istiyorum tavsiye eder misiniz yaşım 23.

Hocam ne yaptınız merak ettim. Ben de CNC torna öğrenmeye başlamak istiyorum tavsiye eder misiniz yaşım 23.

Hocam ben maddi sıkıntıdan dolayı sadece torna sertifikası aldım. Tornadan memnunum, tamamen size kalmış bir şey. İkisi de önü açık para kazanılacak tezgahlar, ustası olunca işsiz kalmazsınız ve güzel de para kazanırsınız. Maaş + hurda olarak anlaştığınız her iş yerinden güzel para kazanırsınız.

Hocam ben maddi sıkıntıdan dolayı sadece torna sertifikası aldım. Tornadan memnunum, tamamen size kalmış bir şey. İkisi de önü açık para kazanılacak tezgahlar, ustası olunca işsiz kalmazsınız ve güzel de para kazanırsınız. Maaş + hurda olarak anlaştığınız her iş yerinden güzel para kazanırsınız.
Hocam siz de mantıklı olanı yapmışsınız, torna daha basit daha az eksenli diye biliyorum, önce torna sonra freze öneriyorlar. Ben de bu yüzden önce torna kursuna katılıp onu öğrenip ardından freze ve cad/cam uygulamaları ile kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Siz şuanda aktif olarak CNC torna operatörü olarak çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla, memnun musunuz mesleğinizden kazancından ( ya da potansiyel kazancından ) bir de işin pis olma durumu nedir. Çok teşekkürler cevap için kolay gelsin.

Hocam siz de mantıklı olanı yapmışsınız, torna daha basit daha az eksenli diye biliyorum, önce torna sonra freze öneriyorlar. Ben de bu yüzden önce torna kursuna katılıp onu öğrenip ardından freze ve cad/cam uygulamaları ile kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Siz şu anda aktif olarak CNC torna operatörü olarak çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla, memnun musunuz mesleğinizden kazancından ( ya da potansiyel kazancından ) bir de işin pis olma durumu nedir? Çok teşekkürler cevap için kolay gelsin.

Hocam aktif olarak şu an operatör olarak çalışmıyorum ancak çalışan tanıdıklarım var. Maaş + hurda olarak anlaştılar. Pislik durumundan kastınız ne onu tam anlayamadım. Hurda konusuna gelince işlenen çelik, alüminyum gibi parçalardan çıkan talaşlar toplanıp hurdacı veya bunları toplayan firmalara satılıyor kilo işi olarak. Arkadaşımın maaşı ve hurda ile birlikte 65-70k yı buluyor. Bu biraz da o ay ne kadar çalışıp talaş çıkarttığınıza bağlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı