CNC tornada gelişmek zor mudur?

OsmanT20

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, abiler ve ablalar. 8-sınıf öğrencisiyim erkeğim ve LGS sonrası büyük ihtimalle okumayacağım ailemle konuştum, aslında derslerimi iyi fakat sayısaldan kaybediyorum. Hâliyle LGS puanım iyi gelirse(gelmeyecek gibi)okurum ama aksi takdirde çalışacağım. Kendime göre çıraklık okuluna gitmeyi planlıyorum, ve hedefim CNC torna bölümünde gelişmek, usta olmak ve çalışmak. Fakat bu iş ne kadar zor? Babam zor olur dedi fabrikalar soğuk olur dedi kaldıramazsın dedi, erken kalkman lazım dedi ki buna alışığım okulum saat 7.30'da başlıyor bende 6.30'da kalkıyorum. Ve ben de bunu sormak için yazdım çalışan abilerim ve ablalarım bilgi verirse sevinirim. Çünkü yanlış hareket etmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanıdık yoksa 1. önceliğin olmasın. Bir tane beğenmedikleri hareketine trip atıyorlar işi öğretmiyorlar.

Ayrıca gün içinde çalıştığın saat okuldaki saaten tabii ki daha fazla olacak.

Tanıdık yoksa 1. önceliğin olmasın. Bir tane beğenmedikleri hareketine trip atıyorlar işi öğretmiyorlar.

Ayrıca gün içinde çalıştığın saat okuldaki saaten tabii ki daha fazla olacak.

Maalesef tanıdığımız yok abi, arkadaşımın tanıdığı var onunla birlikte gitmeyi planlıyoruz, ve evet gün boyu çalışacağım bilincindeyim.

Öncelikle herkese merhaba, abiler ve ablalar. 8-sınıf öğrencisiyim erkeğim ve LGS sonrası büyük ihtimalle okumayacağım ailemle konuştum, aslında derslerimi iyi fakat sayısaldan kaybediyorum. Hâliyle LGS puanım iyi gelirse(gelmeyecek gibi)okurum ama aksi takdirde çalışacağım. Kendime göre çıraklık okuluna gitmeyi planlıyorum, ve hedefim CNC torna bölümünde gelişmek, usta olmak ve çalışmak. Fakat bu iş ne kadar zor? Babam zor olur dedi fabrikalar soğuk olur dedi kaldıramazsın dedi, erken kalkman lazım dedi ki buna alışığım okulum saat 7.30'da başlıyor bende 6.30'da kalkıyorum. Ve ben de bunu sormak için yazdım çalışan abilerim ve ablalarım bilgi verirse sevinirim. Çünkü yanlış hareket etmek istemiyorum.
CNC kolay iş ben sıfır bilgiyle girdim 3 ay çalıştım sanayide hidrolikçide.
Zor olan cnc nin işleyeceği parçayı hesaplamak. Onu da mühendis adam ayarlayıp sana bir dosyada veriyor sen cnc ye giriyorsun bu kadar. Hatta yeni nesillerde onu da girmiyorsun bilgisayardan entegre sistem. Üniversite stajında o entegre sistemleri yapıyordum.
Parça söküp takıyorsun birkaç da tuşu var onu zaten gösterirler. Basit iş yani. Okumamakta kararlıysan öneririm güzel iş.

Benim çalıştığım yerde manuel torna tezgahı da vardı o baya ustalık gerektiren bir şey ama.

Kaldırılmayacak bir şey yok ne yapıyorsun sanki. Beden işçiliği alt tarafı.

İşi öğretme etme konusu da ustasından ustaya değişiyor benim usta sağ olsun kral adamdı ne sorsam gösteriyordu ediyordu. Hatta ben tornayı temizlerken matkap elmasını kırdım fark etmeden. Ona bile kızmamıştı göstermişti böyle böyle diye. Bir arkadaş en az haftada 1 banko cnc yi bindiriyordu ona bile kızmıyolardı iyi adamlardı.

CNC kolay iş ben sıfır bilgiyle girdim 3 ay çalıştım sanayide hidrolikçide.
Zor olan CNC'nin işleyeceği parçayı hesaplamak. Onu da mühendis adam ayarlayıp sana bir dosyada veriyor sen CNC'ye giriyorsun bu kadar. Hatta yeni nesillerde onu da girmiyorsun bilgisayardan entegre sistem. Üniversite stajında o entegre sistemleri yapıyordum.
Parça söküp takıyorsun birkaç da tuşu var onu zaten gösterirler. Basit iş yani. Okumamakta kararlıysan öneririm güzel iş.

Benim çalıştığım yerde manuel torna tezgahı da vardı o bayağı ustalık gerektiren bir şey ama.

Kaldırılmayacak bir şey yok ne yapıyorsun sanki. Beden işçiliği alt tarafı.

İşi öğretme etme konusu da ustasından ustaya değişiyor benim usta sağ olsun kral adamdı ne sorsam gösteriyordu ediyordu. Hatta ben tornayı temizlerken matkap elmasını kırdım fark etmeden. Ona bile kızmamıştı göstermişti böyle böyle diye. Bir arkadaş en az haftada 1 banko CNC'yi bindiriyordu ona bile kızmıyolardı iyi adamlardı.

Teşekkürler ederim abi, zaten ilk başlar bize ayak işleri yaptırırlar tahminen yaşımız küçük olduğundan. Ve usta konusunda bilgim yok iyi mi kötü mü ki bence de o kadar zor değildir ailem aslında biraz daha okumam tarafıma ağır basıyor serbestim, ben babamın gözümü korkutmak için dediğini düşünüyorum.

@Edmond_Dantes in dediği gibi kral adamlarda var ama kesinlikle 1. önceliğiniz olmasın.

Teşekkürler, bir düşüneceğim yine de.

Zorunlu eğitimi nasıl tamamlamayı düşünüyorsun?

Kardeşim CNC tornaya gidersen elinde bir altın bileziğin olur ileride aç kalmazsın ama okursan atanma vb bekleyebilirsin benim tavsiyem bir fabrikaya girip CNC makinesini öğrenmen zaten çok zor bir şeyi yok ben kendim gördüm talaşları temizliyorsun parçayı takıp çıkarıyorsun düğmeye basıyorsun falan filan kendini işe verirsen zaten 1 yıla makineyi çözersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı