Coca-Cola Zero üzerindeki değerler doğru mu?

Yani kola zararlı bir şey, bunun bir kaynağı olabileceğini sanmıyorum. Tadı şerbet + asit birleşimi gibi dursa da içinde bağımlılık yapıcı maddeler çok fazla var ayrıca şeker çok var. Böcek olayı da büyük ihtimalle şehir efsanesi. İçeriğini tam olarak göremediğimiz bir şeyde çıkarım yapmak zor, net bir şey varsa o zararlı olduğu.
Bağımlılık yapıcı madde olamaz içerisinde. Eroin ya da kokain mi koyuyorlar sanki? Bir insan bir şeyin tadını sevdiğinde ondan tekrar tekrar ister. Örneğin ben döneri seviyorum. Dönerde de mi bağımlılık yapıcı madde var? Hayır, sadece tadını seviyorum.

Bağımlılık yapıcı madde olamaz içerisinde. Eroin ya da kokain mi koyuyorlar sanki? Bir insan bir şeyin tadını sevdiğinde ondan tekrar tekrar ister. Örneğin ben döneri seviyorum. Dönerde de mi bağımlılık yapıcı madde var? Hayır, sadece tadını seviyorum.
Ben çok sevmeyipte günde 2.5 litreyi kafaya dikeni gördüm, adam içmesem rahat edemem diyor, ne diyeyim şimdi. Kolayı savunanı da gördük yani, zararlı işte. Ben döner seviyorum diye günde 5 tane dürüm gömmüyorum mesela bir gün gömerim, ikinci gün yeter derim. Kola öyle değil işte, ki sadece kola değil Nescafe de bu kategoriye dahil. Dünyada sadece bağımlılık yapan madde olarak eroin, kokain gibi şeyler yok kimya geniş bir dal.

Ben çok sevmeyipte günde 2.5 litreyi kafaya dikeni gördüm, adam içmesem rahat edemem diyor, ne diyeyim şimdi. Kolayı savunanı da gördük yani, zararlı işte. Ben döner seviyorum diye günde 5 tane dürüm gömmüyorum mesela bir gün gömerim, ikinci gün yeter derim. Kola öyle değil işte, ki sadece kola değil Nescafe de bu kategoriye dahil. Dünyada sadece bağımlılık yapan madde olarak eroin, kokain gibi şeyler yok kimya geniş bir dal.
Dediğin psikolojik bağımlılık oluyor ki bunun kimyasal bağımlılıkla ilgisi yok. Bağımlılık yapan bir madde olsa 7'den 70'e içen herkesi bağımlı yapar. Sigara kişiye özel davranmıyor sonuçta.

Diğer arkadaş gibi tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla kola içmiyorum veya tercih etmiyorum. Çok nadiren içtiğim zamanlar oluyor sonrasında gidip hemen 1 tane daha alıp içmeliyim demiyorum. Uzunca bir süre daha içmedikten sonra değişiklik olsun deyip 1 tane daha içiyorum mesela. Etrafımda kola içip bu tarz bağımlılığı olan biriside yok. Kahve bağımlısı bir arkadaşım vardı ama Nescafe değildi o da çekirdek kahveydi. Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum içlerinde bağımlılık yapan bir madde varsa bile bana etki etmiyor herhalde :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı