Çocuğuna Pantalon Alamayan Baba İntihar Etti

Bazı okullar ilk günden bu tip durumlarda yok yazıyor ya da derse almayabiliyor.

Gittiğim meslek lisesinde de böyleydi. Direkt polis adaylarının bir bakışta elendiği gibi saçı, sakalı olan, sivil giyinen okulun bahçesine bile giremiyordu. Yani 5 saniye içerisinde olan oluyordu.

"1 güne ya da 2 güne alacağım" benzeri cümleler de klişeleşmeye başladığı ve artık eğitimcilerin gözünde yalan olarak görüldüğü için hiç kimse bu sözlere itibar etmiyor.

Çok zor bir durum. Bunu onlara yaşatan sistem utansın !

Of, of. Halinize şükredin arkadaşlar, bolca hemde. Ben yazılan Hereke mahallesine yakın bir yerde oturuyorum, hatta dün oralarda idim. Şimdi duyunca harbiden çok üzüldüm bu duruma..

Görüyorsunuz değil mi "mükemmel, kusursuz" olan eğitim sistemimizi. Bende lise 3'e gidiyorum, ilk gün de olsa biz hep giyeriz formamızı çünkü gerçekten öyle bir durum oluyor. Yoksa da alacaksın diye bir şart var, inanılmaz.

Her şeyden önce bu insanlar saygıyı, ahlakı hep forma giymekten ibaret falan sanıyorlar ya ona bitiyorum ben. Formayı giymeyen okulun gözde öğrencisi olsun, yine de içeri almazlar. Belki alırlar o da istisnai durumlarda, lakin ilk ders de olsa sen mutlaka yok yazılacaksın! Arkadaşların o arada içeri girmiş, sınıflarında otururken okul müdürü veya o an görevli kimse seni adeta sorguya çeker..

Hocam, küfür ettiler? -Tamam.
Hocam, kavga oldu çok büyük! -Tamam.
Hocam, sigara içtiler, okuldan kaçtılar! -Tamam.

Okul kıyafeti giymemişler;

Daha ilk hafta lanet olsun böyle işe. Çok üzüldüm ve sinirlendim. Alabilecek olan vardır, alamayacak durumda olan vardır. Vakit denen meret vardır. Ruhsuzlar daha ilk günler. Aile için çok üzüldüm. Fakat şimdi ne desem boşa.

Bu haberi dün gece gördüm üzüntüden uyuyamadım hiç. Okurken tıkandım resmen. Fotoğraflara baktım içim gitti. Allah kimsenin başına böyle şeyler vermesin gerçekten çok zor. Çoçuğun psikolojisi daha çok bozuktur şuan.

Sorunlu, pislik öğrencilere göstermelik tutanak verirler, saçlar biraz uzadı mı veya bildiğin düz renkli farklı bir pantolon ile geldin mi dersten alınıp yarım saat nasihat dinlersin.

Bir de severler böyle fırlama tipleri. Dersi bozdun mu şefkatle karışık bir tembih ederler, serbest geldin mi değerlerine küfretmiş gibi bozulurlar.

Orta okulda 8 tutanak alıp da bir şey yokmuş gibi devam edenleri hatırlıyorum.

Batsın bu disiplin anlayışınız.

Artık çocuğu daha daha kötü bir hayat bekliyor bence.
Bununla ilgili çocuklara daha da yazık etmiş diyorlar, o konuda evet doğru daha zor bir hayat bekliyor ancak o an adamın ne tür bir psikolojide olduğunu bilemiyoruz, belli ki çok kötü duruma gelmiş ve bunu yapmış. O anlarda kim olsa doğru düşünemezdi, zaten doğru düşünebilse intihar etmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…