Çocukluğumun oyunu manhunt

Jimmy Hopkins

Hectopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
901
Makaleler
4
Çözümler
3
Yer
Bullworth Academy
Dostlar selamlar. Bugün seneler sonra Manhunt oyununu Steam'den alıp tekrardan oynamaya başladım. Bu oyunu ben 6 7 yaşlarımda oynamaya başlamıştım. Korkmama rağmen oyundan zevk alıyordum. Oyun Rockstar Games firmasına ait. Oyun 2 oyundan oluşuyor 1 ve 2 olmak üzere. İkisinin de konusu oynayışı aynı, fakat grafikler, öldürme biçimleri, mapler, karakterler farklı. Ve manhunt serisi birçok ülkede yasaklanmış bir oyun. İncelemeye Manhunt 1 ile başlıyorum.
Manhunt 1' de ki karakterimizin adı James Earl Cash. ( Cash_icon.jpg )

James Earl Cash
azılı bir suçlu. Ve kendisine büyük bir ceza veriliyor. Ve bu cezadan onu kurtaran büyük bir film yönetmeni ( ismini tam olarak hatırlamıyorum. ) Cash'ı kurtaran yönetmen, onu kurtardıktan sonra kendisine görevler veriyor. Oyun 20 bölüm ve 4 bonus bölümden oluşuyor. Yaklaşık 2 - 3 günde bile bitirebileceğiniz bir hikaye oyunu. Oyunda birçok kesici, delici, sert aletler, silahlar bulunuyor. Bunlar 20 bölüm boyunca ilerliyor. Örnek olarak, ilk 3 bölümde herhangi bir silah bulunmuyor. İlerki bölümlerde silah alabiliyorsunuz. Bölüm ilerledikçe de zorluk normal olarak zorlanıyor. Manhunt 1 bana göre Manhunt 2'den daha güzel. Tabi ki Manhunt 3'ün çıkmasını dört gözle bekleyenlerdenim bende :). oyunu öğrenmek isteyenler, YouTube'daki videolara göz atabilir. Şimdi Manhunt 2'ye geçelim. ( dostlar Manhunt 2'nin hikayesini tam olarak hatırlayamıyorum. Hatırlayabildiğim kadar bahsedeceğim. Siz internetten de araştırabilirsiniz. )

Manhunt 2'de ki karakterlerimizin adı da, Daniel Lamb ( düzgün bir görsel bulamadım ) ve Leo Kasper'dır. bu oyunumuzda ise, 2 adet yönetebildiğimiz karakter mevcut. fakat Daniel Lamb ana karakterdir. şimdi şöyle ki bu 2 karakter arkadaşlardır. Manhunt 2'nin senaryosu, ilk oyundan bağımsız bir şekilde gelişiyor. Oyuna ilk girdiğimizde bizi bir video karşılıyor. Bu videoda bir tımarhane içinde yaşananlar bizlere gösteriliyor. Yüzlerce deli, ruh hastası suçlunun bulunduğu bu tımarhanede doktorlar ve görevliler hastalara ve delilere işkence ve eziyet çektiriyorlardır. Fakat gece, ortaya çıkan şiddetli bir fırtına sonucunda tımarhanedeki bütün güç kısa bir süreliğine kesilir ve bütün hastalar serbest kalır. Bu olay sonrasında hastanede tam bir kaos ortamı başlar. İşte bu noktada oyunda yönettiğimiz iki karakter Daniel Lamb ve Leo Kasper'de kaos ortamından yararlanarak bu tımarhaneden kaçmaya çalışırlar. Oyunun geri kalanında ise Daniel Lamb'ın bu tımarhaneye nasıl geldiğini araştırıyoruz ve bulmaya çalışıyoruz. Karakterimiz her bölümde geçmişinden bir parça hatırlıyor ve oyunun sonuna doğruda bütün gizemi çözüyor. Bölümler ilerleye ilerleye bir hayli de zorluk artıyor. Ve son final bölümümüzde Daniel Lamb, Leo Kasper'ı öldürüyor ve gömüyor. İşte Manhunt serisi böylesine psikopat bir oyun. Eğer ben vahşetten hoşlanırım diyorsanız, diyecek fazla bir şey yok. Alın ve deneyin derim. Ama şiddet bana göre değil derseniz, bu oyundan uzak durmanızı tavsiye ederim.

indir.jpg


 
Son düzenleme:
Aklıma bizim sınıftaki çocuk geldi. Bağımlısıydı. Okulda vaktininmanhunt videoları ile doldurur, evde de PS2 de akşama kadar oynardı.
Eskiden bende öyleydim. Abim falan oynarken içim gidiyordu hep ben oynamak istiyordum korkmama rağmen. Eski fakat hala benim gözümde en efsane oyunlardan biridir. Hala da oynuyorum.
 

Geri
Yukarı