COD Modern Warfare Yasaklandı mı?

Makerweddy

Hectopat
Arkadaşlar bildiğiniz gibi yeni çıkan COD Modern Warfare oyunu geçenlerde Rusya'da yasaklanmıştı, yasaklanma sebebi ise oyunun bir sahnesinde Rus askerlerinin çoçuk katletmesi. Bugün ekşi sözlükte bir başlığa denk geldim birisi yasaklandığını iddia etmiş, kültür bakanlığı tarafından aşağıya fotoğrafını koyuyorum umarım yasaklanmaz.
Ortada herhangi bir Türk Askeri yok, Türkiye'de geçmiyor. Sırf YPG'li bir terorist var diye oyunu mu yasaklayacaklar, ne kadar saçma. Git milliyetçiliğini başka yerde yap her şeye milliyetçilik illetini sokmak ne kadar saçma. Ben o oyunu eğlenmek için oynuyorum banane YPG'si Rusya'sı Amerika'sı benim tek amacım eğlenmek. Bununda içine etmeleri iğrenç bir şey o kadar saçma insanlar ki teknolojik aletleri alırken bile milliyetçilik yapıyorlar, hangisi iyiyse alırsın kardeşim bu Türk malı bu Amerikan malı diye ayırmanın saçmalığı nedir?

Screenshot 2019-10-26 at 22.05.03.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla yasaklanma durumu yok. Şahsi fikrim yasaklanırsa doğru bulurum. Terör örgütünü oyun olsun farklı bir şey olsun herhangi bir şekilde normalleştirmek doğru değil. Teröristleri bugün oyunlarda normalleştirip kabul edersin, yarın neleri kabullenirsin. Oyunları her yaşta insan oynuyor. Beni etkilemez diyorsunuz haklısınız fakat bu kadar basit bir durum değil.

Oyunda sürekli olarak Ruslara gönderme var lakin MW 2 hariç ( No Russian bölümünden kaynaklı ) herhangi bir şekilde yasaklamadılar. Türkiye de yasaklanması ( ki Türkleri kötülemeye dair bir şey görmedim. ) garip kaçmaz mı?

Yasaklanması taraftarıyım, ne kadar oyunda olsa hoş bir şey değil. Günümüzde ülkece askerlerimizin çektiği sıkıntıları destekçi olarak yansıtan bir oyunu yasaklamak yanlış bir şey değil.
Bu bir oyun, evet ancak hoş bir durum değil. Her şey W-A-S-D, sağ ve sol click olmuyor bazen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı