Hayır hocam hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Kapanması bana anormal geldi o yüzden konu açma gereği duydum.
Up.....
__
Aynı sorunu Battlefield 1 oynarken de verdi..... Ne yapacağımı bilmiyorum hiç.
.
Arkadaşlar sorunu çözdüm moderatör arkadaşlar çözüldü olarak değiştirebilir veya kilitleyebilir. Düşündüğüm gibi sorun monitörle alakalıymış monitör ile RAM ne alaka diyecek olursanız anlatıyorum:
Kullandığım monitör biraz eski LCD, markası Aidata ama modelini bilmiyorum aklıma hiç bakmak gelmedi valla ne yalan söyleyeyim. Yıllar önce bir internet kafeden 80 TL'ye almıştım beni iki-üç ay idare etsin diye ama 5 yıldır kullanıyorum bayağı dayanıklı çıktı hiç sorun çıkarmamıştı bugüne kadar. Konumuza gelelim, ekran kartım GTX 1650s olduğu için HDMI, DP ve sanırım bir de DVID girişleri var, haliyle monitör de eski olduğu için sadece VGA'yı destekliyor bu yüzden HDMI to VGA dönüştürücüsü kullanıyordum demek ki bu oyunu açınca ekran kartına binen yük bu kablo üzerinden monitöre artık tam olarak gitmiyor muydu, yoksa başka bir sebep mi bilmiyorum. Monitör 2 haftadır bozuk (ilk açılışta ekran kartı bilgileri geliyor, o kısımdan sonra görüntü gidiyor bir daha gelmiyor monitörün arkasındaki VGA kablosunu çıkar tak yapınca yine geliyor ama 5 saniye sonra tekrar gidiyor.) ve ben bilgisayarı LG marka dev ekran televizyonuma bağladım mecburen.. Öylesine şu oyunu bi açayım dedim bakalım oynanıyor mu, 1 saattir oynuyorum hiçbir sıkıntı olmadı hatta ayarları en yükseğe çektim Supersampling ayarı dışında. Yani şu an aşırı mutluyum bir an ekran kartı - güç kaynağı arasında bir alış-veriş sıkıntısı var sandım az daha servise gönderecektim yani.
Kafayı yedim son 2 aydır şu ekran gitme sorununu çözmek için yapmadığım işlem kalmadı belki sorun kablodadır diye hem ara kablo şu üç dişli olan, hem VGA kablosu aldım hatta ama nihayet sorunu buldum. Bugüne kadar yardım eden bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Merak edenler için aşağı değerleri bırakıyorum.