Yani?
Bunlar sebepleri olabilir, çok satılırsa görülürüz ancak kimse gidip 700 liraya almaz zaten bunu. Konu linkini atarak mesajların saçmalığına dikkat çekmek istemiştim.
"Bahane bulmayın, oyun kötü işte." demiştiniz.
Fakat genel olarak hayal kırıklığı diye bir konu açmak yanlış. Ha eğer "İncelemelere göre hayal kırıklığı" deseydiniz kimse sizi eleştirmezdi bence.
O da kurulu düzenleri olmamasından kaynaklı olabilir, Sony yıllardır Türkiye'de bu işi yapıyor. PS4'ün 2 tane çıkış oyununa bile dublaj getirmişti adamlar. Ve Sony ülkemizde parayı sadece oyundan değil, konsoldan da kazanıyor.
O Konuda Marvel olduğu için bilgisayara gelmesi zor diyen kişilerden biri de bendim, genele söylediğinize göre bana da söylemiş oluyorsunuz. Ayrıca gene de böyle bir şey yapmanız yanlış çünkü insanlar geleceği görmüyor, oyunun gelememe ihtimalini belirten insanlara "Hani neredesiniz hani?" demek biraz yanlış.
Burada öyle yorumlar yapılıyor ki sanırsın Türkçe olmaması insanlık suçu.
Örnek verdiği diller de dünya genelinde en çok konuşulan diller. Kaldı ki Katar mesela adamlarda zaten oyun satışları falan da yüksek. İstatistiğini tam bilemiyorum ama oyun yapımcılarının Türkiye pazarından açıkçası çok bir şey kazandığını ben sanmıyorum.
@Walter H. White Rockstar'a bunca sene ağlandı ne değişti? GTA V'in 10 senedir durumu ortada.
Evet çünkü DL2 bana göre yanlış şekilde pazarlanmış ve sönük bir hikâyeye sahip kötü bir oyun. Sana göre nasıl iyiyse bana göre kötü, kişisel bir mesele bu. Neden buna bu kadar takılıyorsun anlamıyorum.
Bunun açıklamasını da o konuda bin kere yaptım, başlık konuya kullanıcı çekmek için öyle atıldı. O konudaki mesajlarımdan hiçbirinde de "oyunu beğenenler kesinlikle yanılıyor." tarzı bir şey söylemedim. Hoşuma gitmeyen şeyler üzerinden oyunu öznel olarak eleştirdim.
Bu iş kurulu düzen işi değil bana göre. CDPR henüz adını şimdiki kadar duyurmadığı Witcher 3'ün piyasaya çıktığı zamanlarda da Türkçe alt yazı ekliyordu, Cyberpunk 2077'yi çıkaran ve günümüzdeki büyüklüğüne ulaşmış bir firma oldu ve hâlâ alt yazı ekliyor. Bunun başka örnekleri de var. Gönüllü grupların bile bedava yaptığı bir şeyi milyar dolarlık bir firmanın yapması bana hiç de zor bir işmiş gibi gelmiyor.
Ben bir şeyi her eleştireceğimde o konudaki bütün mesajları tek tek okuyup "ha bu böyle demiş, o zaman şunu yazmayayım." demekle uğraşamam. Genel olarak gözüme takılan ve Sony oyunların bilgisayara gelmesini hazmedemeyen, "neyse şu oyun zaten bilgisayara gelmez." deyip kendini avutan bir kitle vardı, ben onu eleştirdim orada. Kendini o kitlenin bir parçası olarak görmüyorsan da yazdıklarımı üzerine almana gerek yok.
Aslında kurulu düzen işi, CDPR de burada bir düzen kurmaya çalışıyor belli ki.
Konu da bana iftira atmanız da yanlıştı
oyunun gelememe ihtimalinin olduğunu söyleyen insanlara "neredesiniz" gibi kelimler kullanmanızda.
Genel olarak gözüme takılan ve Sony oyunların bilgisayara gelmesini hazmedemeyen, "Neyse şu oyun zaten bilgisayara gelmez." deyip kendini avutan bir kitle vardı, ben onu eleştirdim orada. Kendini o kitlenin bir parçası olarak görmüyorsan da yazdıklarımı üzerine almana gerek yok.