CoD: Warzone %100 işlemci hatası

Fractalboy

Decapat
Katılım
18 Mart 2019
Mesajlar
22
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım da 1660 Ti ekran kartı, i5 9400F işlemci 8 GB'da RAM bulunmaktadır. Oyuna girdiğim andan itibaren aşırı derede kasma ve donma oluyor YouTube'da binbir türlü FPS Boost fix %100 CPU use şeklindeki videoları izleyip tek tek denememe rağmen bir türlü çözüm bulamadım. Bana yardımcı olabilecek çözümü bilen birileri varsa lütfen yardımcı olsun artık aşırı sinirim bozulmaya başladı :D. Bu oyunun işlemciyi bu kadar dar boğaz etme şansı yok böyle bir donma kasma yok arkadaşım ayarları düşürmekle çözülebilecek bir şey de değil lütfen yardım.
 
Screenshot bu şekilde oluyor hatta oyun devam ederken 100'ü buluyor işlemci.
Alt+Tab'a aldığından GPU kullanımı düşük olabilir. Msi Afterburner programı yükleyip ve bunlar ilgili Youtube'de rehber var, oyun esnasında değerleri anlık göstericek ve oradaki değerler önemli.
 
Sizdeki 6 çekirdek 12 thread bizdeki 6 çekirdek 6 thread yeni bizde mantıksal çekirdek yok. 12 thread olmasının avantajı çekirdekleri 2'ye bölüp daha fazla iş dağılımı yapabimesi.
Bana göre sorun bu bende kasma drop yok fakat fare sağa sola bazen 100'e geldiğinde işlemci dönmüyor. Hani bütün sebebi buna bağlayamam ama menude kasma gibi sorunları yaşayınca benim fikrim bu şekilde oldu.

Farenin sağa sola takılma olayını Warzone'da yaşıyorum. Gaflete düşüp İ5-7500 işlemciye MSI 1660 Gaming X ekran kartı aldım :( Apex legend's oyununda hiçbir sorun yaşamadım ama Warzone kesinlikle %100 CPU oynayamıyorum. AMD olarak işlemci önerin olabilir mi? Teşekkür ederim.
 
Farenin sağa sola takılma olayını Warzone'da yaşıyorum. Gaflete düşüp İ5-7500 işlemciye MSI 1660 Gaming X ekran kartı aldım :( Apex legend's oyununda hiçbir sorun yaşamadım ama Warzone kesinlikle %100 CPU oynayamıyorum. AMD olarak işlemci önerin olabilir mi? Teşekkür ederim.
Bütçeniz nedir tam olarak?
 
@Msevket44 Valla kardeşim 3000 lira hem işlemci hem de anakartı ayarlayabilirsem çok güzel olur. Dediğim gibi aceleci davrandım ve bana pahalıya patladı. Elimde 2x8 16 GB Corsair RAM bulunuyor. 2400MHz bunlarda AMD'ye uyar mı açıkça biraz sıkıntılı bir durum gibi geliyor. Elimde bulunan kasa da MSI Vampiric adında bir kasa.
 
Son düzenleme:
2400 MHZ biraz düşük kalmış açıkçası AMD işlemciler RAM hızına önem verir ama sorun değil. İşlemci olarak Ryzen 3600 ve B450 bir anakart yeterlidir. Fakat anakarta BİOS güncellemesi yaptırmalısınız aldığınız yerden.
Şuan İncehesap'ta 3600X indirimde tükenmeden alırsanız iyi aslında.
 
2400 MHz biraz düşük kalmış açıkçası AMD işlemciler RAM hızına önem verir ama sorun değil. İşlemci olarak Ryzen 3600 ve B450 bir anakart yeterlidir. Fakat anakarta BIOS güncellemesi yaptırmalısınız aldığınız yerden.
Şu an İncehesap'ta 3600X indirimde tükenmeden alırsanız iyi aslında.

Hocam 3600 mü 3600X mi beni ne kadar götürür bu sistem. Ryzen 7 falan da var bir fikrim yok gerçi ama. Ekran kartını da sayarsak Warzone oyunun zaten oynuyorum da daha çok bu tarz Online Battle royal tarzı. Almışken bari iyisini alayım da sonra ileride pişman olmak istemem.
 
Ekran kartınıza göre 3600 çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bahsettiğiniz işlemci 2700X muhtemelen o da alınabilir, 3600 oyun performansın da 2700X'in biraz önündedir. 2700X'in tek avantajı fazla çekirdek sayısı. Size kalmış ikisi de üzmez.
 
12 GB RAM ile Discord girdiğim zaman oyunda kasma oluyordu. 20 GB RAM yapıp tekrar denedim sorunum çözüldü oyun aşırı RAM yiyor. Ve ek olarak görev yöneticisinden oyun açıkken ayrıntılardan öncelikli kullanımı normale çekmeyi deneyin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı