COD Warzone Mavi Ekran

OxyMoon

Kilopat
Katılım
30 Mayıs 2019
Mesajlar
456
Çözümler
5
Yer
KSK
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Arkadaşlar,
Yalnızca COD Warzone oynarken veya oyundan çıkarken mavi ekran almaktayım.
Mavi ekran sebepleri sürekli değişiyor.

Mavi Ekran Sebepleri;
İlk gün; SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION / Başarısız: Ntfs.sys
İkinci gün; UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Üçüncü gün; WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
-Minidump link Minidump.zip

Çözüm olarak;
-PC formatlandı Win10 64 Bit Pro V.2004 (Rufus temiz kurulum.)
-DDU GPU dahil bütün driverlar güncel temiz kuruldu.
-RAM testi Memtest68 yapıldı. (3 Saat sürdü sorun yok)
-OC vs. yok.
-AIDA testleri sorunsuz ve başka hiç bir oyun/programda crash yok.

Kaç yıldır PC'imi kendim kurar kullanırım. Bu kadar mavi ekran gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Lütfen birileri yardımcı olabilir mi?
Şaka gibi resmen oyunu oynamayayım diye sistemim benle uğraşıyor.

CPU İ5 3570K CPU COOLER HYPER EVO 212 MOBO ASUS MAXİMUS V EXTREME LGA1155 RAM G.SKİLL - RİPJAWS X 2X8GB DDR3 1600MHZ CL9, GPU ASUS DUAL GTX 1660Tİ 6GB OC SSD 1 Corsair Force LE200 SSD 120GB
SSD 2 SanDisk Extreme 120GB PSU (550W) CASE MASTERBOX MB 511 (12CM 6FAN) KLAVYE ASUS ROG STRİX FLARE CHERRY MX RED MOUSE LOGITECH G502 HERO H/S TRUST GXT 322 MONİTOR MSI OPTİX MAG271CQR 27" 144HZ
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Frekansın üstüne çıkıyor evet overlock yapıyorsun 4.2GHz'e yükselmesi tanrının bir lütfü olamaz herhalde.

1586710832293.png


Yanlış overclock yapıyorsun onun yüzünden mavi ekran alıyorsun, ya mavi ekran almaya alışmalısın ya da overclock kapatmalısın.
 
Turbo Frekansın üstüne çıkıyor evet overlock yapıyorsun 4.2GHz'e yükselmesi tanrının bir lütfü olamaz herhalde.

Eki Görüntüle 534297

Yanlış overclock yapıyorsun onun yüzünden mavi ekran alıyorsun, ya mavi ekran almaya alışmalısın ya da overclock kapatmalısın.
Tamam. Peki bu sistem 1 aydır böyle çalışıyor da şimdi neden problem çıkıyor? Bu konuda fikrinizi alayım bütün BIOS'i Default'a getireceğim. Hatta PC'yi saksı olarak bu saatten sonra kullanacağım.😂
 
Bilgisayar mühendisi değilim sadece dosyalarda gözüken ve mavi ekran vermenize sebep olan hatayı size söylüyorum siz bana neden böyle yaptığının hesabını soruyorsunuz zaten sebebini bilsem çözümünü söylerim, şu anlık tek diyebileceğim şu hız aşırtmayı kapatman başka önerim bulunmuyor, konudan bu mesaj ile çıkıyorum.
 
Aynı sorunları bende yaşıyorum. Bir çözüme ulaştınız mı acaba?
RAM'imde sıkıntı var. Memtest'te 3 saat ardından çıkmamıştı. Ayrıca CPU için OC'yi BIOS üzerinden değil Intel Extreme Tuning programı üzerinden yapıyorum herhangi bir sorunum yok şu an için. Yalnızca 1080P'de oynadığımda zorluyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı