CoD Warzone oyun içi drop ve FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

ertunç01

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston HyperX Predator 3000 MHz 2X8
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX RX 6600 XT OC Edition
Anakart
ASUS Prime B-550 Plus
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba.

Arkadaşlar normalde oyun içi ortalama FPS 130 civarı, ekran kartı sıcaklığı 65 dereceyi geçmemesine rağmen neredeyse her 5-8 dakikada bir anlık olarak 2-3 saniyeliğine 5-10 FPS civarına düşüyor ve oyun oynanmaz hale gelmektedir.

Konu ile ilgili yardımlarınız için.

Sistem özellikleri:
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Anakart: ASUS Prime B-550 Plus.
RAM: Kingston HyperX Predator 3000 MHz 2X8.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 6600 XT OC Edition.
M.2 SSD: Samsung 980 500 GB.
HDD: WD 7200 RPM 1 TB.

Yani Warzone’nin optimizasyon sorunlu bir oyun olduğu herkes tarafından bilinen bir şey. Mesela bende de 3-4 oyun attıktan sonra istisnasız 20-30 fps kayıp yaşıyordum ve oyunu tekrar başlatmak zorunda kalıyordum. Ekran kartı driverını falan güncellemeyi dene. Belgeler klasöründe adv options tarzı bir şey olması gerek VideoMemoryScale ayarını 0.55 yapmayı dene bu MemoryScale ayarı büyük ihtimalle sorununu çözecektir.

Yani Warzone'nin optimizasyon sorunlu bir oyun olduğu herkes tarafından bilinen bir şey. Mesela bende de 3-4 oyun attıktan sonra istisnasız 20-30 FPS kayıp yaşıyordum ve oyunu tekrar başlatmak zorunda kalıyordum. Ekran kartı driverını falan güncellemeyi dene. Belgeler klasöründe adv options tarzı bir şey olması gerek videomemoryscale ayarını 0.55 yapmayı dene bu memoryscale ayarı büyük ihtimalle sorununu çözecektir.

Maalesef düzelmedi. Format atıldı. Ekran kartı güncel.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    196,7 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Geri
Yukarı