Çözüldü Code Obfuscation ile yazılım nasıl karıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

448206

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba,
Yaptığım bir yazılım var. Hafife alınacak türden değil çok fazla emek içeriyor. Yaptığım programı herkese açık yaptım. İsteyen indirip kullanabiliyor sitemden. (bir tür Minecraft Launcher projesi.) Şimdi exe dosyasının kodlarını isteyen kişi direkt çalabilir. Bunu önlemek için code obfuscation sistemi var ancak ülkemin güzel insanlarının yenilikçi teknolojilerle hiçbir alakası olmadığı için 1 tane bile kaynak yok. 1 kelime dahi bulamadım Türkçe. Nasıl exe dosyamın kaynak kodlarını karıştırabilirim? Bu karıştırma işlemi diye tabir ettiğim şey bir tür kafa karıştırıcı. Kodu baştan aşağı değişken isimleridir metodlardır vb. değiştiriyor ve kendini hacker sanan kişi "hackleyemiyor." tabii uğraşsa birkaç kod satır çalar ancak 100 kişi çalacaksa o rakam 10'a düşer. Bu konu hakkında bilgili bir hocamız cahile anlatır gibi yazılım karıştırmayı anlatabilir mi? Kendi dosyama nasıl uygularım?

1626530719381.png

Çözüm
Çok teşekkür ederim güzel yanıtınız için :) Peki nasıl kullanabilirim? Dediğim gibi bu konularda Türkçe kaynak bulamıyorum. Çeviride doğru çevirmiyor. Zamanınız olduğu bir zaman cahile anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim :)
Ben daha önce denemedim ama senin için birkaç bilgi verebilirim. Güçlü bir şifreleme kullansan dahi yazılımın kırılma şansı var. Büyük oyunları görüyorsun, hemen kırıyorlar. 1 günde internete düşen oyunlar var. :)

Tabii senin yazılımın çok popüler olmazsa güçlü bir şifreleme ile kolay kolay çözülmez, daha doğrusu pek uğraşmazlar.

Kendimden bir örnek vereyim. Bir yazılım geliştirmiştim. Bir kullanıcı geldi açık kaynağını döktü. Halen şifreleme kullanmıyorum, daha doğrusu pek önemsemiyorum.

Denuvo içi bir web sitesi bulunuyor. Bu site üzerinden bilgi alabilirsin. Ben de kullanımını tam bilmediğim için net bir bilgi veremem.
.NET Framework C#

.NET çok rahat reverse edilebilen bir Framework. Uzun sene kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki maalesef para ödemediginiz sürece tam koruma diye bir şey yok. Önerebileceğim şey SQL işlerinizi PHP üzerinden HTTP kullanarak yapın. Bütçeniz varsa .net reactor satın alabilirsiniz. Modlu confuserexler de iş görecektir. Lakin modlu confuserexlerde bütün attributeler programınıza uygun olarak çalışmayabilir. O yüzden bu işin ehli insanlara para ödeyerek çalışmanızı tavsiye ederim.

.NET çok rahat reverse edilebilen bir Framework. Uzun sene kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki maalesef para ödemediginiz sürece tam koruma diye bir şey yok. Önerebileceğim şey SQL işlerinizi PHP üzerinden HTTP kullanarak yapın. Bütçeniz varsa .net reactor satın alabilirsiniz. Modlu confuserexler de iş görecektir. Lakin modlu confuserexlerde bütün attributeler programınıza uygun olarak çalışmayabilir. O yüzden bu işin ehli insanlara para ödeyerek çalışmanızı tavsiye ederim.
Programda veritabanı entegrasyonları bulunmuyor. Üstün bir korumada istemiyorum zaten. Birisi gelip 0 hata açık kaynak kodunu önüme sermesin yeterli. Nasıl yapacağım? Bir çok uygulama var ancak kullanımını bilmiyorum.

Programda veri tabanı entegrasyonları bulunmuyor. Üstün bir korumada istemiyorum zaten. Birisi gelip 0 hata açık kaynak kodunu önüme sermesin yeterli. Nasıl yapacağım? Bir çok uygulama var ancak kullanımını bilmiyorum.

Video azıcık reverse işlerinden anlayan birisi reverse edebilir lakin normal sıradan birinin kaynak kodlarını görmesini istemiyorsanız vanilla confuserex kullanabilirsiniz.

Önemli bilgileri programınızın içinde gömülü tutmayın. Çok büyük hata. Sunucu bazlı bir doğrulama sistemi yapın. Gerekirse verileri iyice parselleyin. Sadece authenticated kullanıcılara veriyi verin. Eğer aynı kullanıcı aynı veriyi çok fazla istiyorsa o kullanıcıyı araştırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı