Codeblocks için SFML nasıl kurulur?

Yusufc44

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar C++ ile 2D şeyler programlayabilmek için SFMLkurmak istiyorum, zaten kendi sitesinde nasıl kurulacağı yazıyor.
Okudum 2-3 kere anlattığı şeyleri yaptım ama tamamen başaramadım, burada bana yardımcı olabilecek var mı? Sıfırdan bir anlatabilir misiniz bana yapacağım şeyleri?

Bir sfml kodu yazıyorum ve çalıştırmayı deniyorum ilk önce IDE'nin alttaki komut satırında şöyle bir hata beliriyor.

Eki Görüntüle 2243454

Daha sonra CMD açılıyor ve sırasıyla.
Sfml-graphics-2.dll bulunamadığı için kod yürütmeye devam edilemiyor. Programı yeniden yüklemek bu sorunu çözebilir.
sfml-window-2.dll bulunamadığı için kod yürütme işlemine devam edilemiyor. Programı yeniden yüklemek bu sorunu çözebilir.
sfml-system-2.dll bulunamadığı için kod yürütmeye devam edilemiyor. Programı yeniden yüklemek bu sorunu çözebilir.
Bu hataları veriyor hataya örnek için bir ekran fotoğrafı.

Eki Görüntüle 2243457

Sfml klasörüm ve içindekiler.

Eki Görüntüle 2243458

Eki Görüntüle 2243459

Nasıl çözebilirim?

Sfml'nin kendi sitesindeki tutorialı tamamen uyguladım.
Hocam biraz geç bir cevap sayılabilir ama konu da hazır tekrardan gündeme gelmişken benzer bir hataya rastlayıp buraya uğrayanlar olur diye yazıyorum.

1720904978595.png

Dosya önce ...Onedrive/Masaüstü... konumunda kontrol edilmiş. PATH'e sizin sonraki görselde gösterdiğiniz gibi yerel C:/SFML-2.6.1 konumu eklenmiş. Ardından OneDrive/Masaüstü'nde yer alan .exe dosyası çalıştırılmış. Bu noktada da CMD üzerinde gösterdiğiniz "...bulunamadı" hatası alınmış. CodeBlocks yanlış konumda çalıştırmayı deniyor veya Windows ilgili dll dosyasını engelliyor. Düşüncem ilki olduğu yönünde, SFML kurulumunda dizinler üzerine bir karışıklık olmuş. Yanlış konum olduğunu onaylıyorsanız SFML kurulumunda yerel C dizinini seçtiğinizden ve proje konumunun yerel dizinde olduğundan emin olun. Eğer sorun ikincisi ise aşağıdaki forum cevabı yardımcı olacaktır:

1720906970401.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı