Çöken ekran kartı yanar mı?

Arkadaşlar ekran kartını oyun oynarken çökerttim ve bilgisayarı kapatıp açtığımda sistemde hiçbir şekilde ekran kartını göremedim, görev Yöneticisi'nde GPU'ya ait hiçbir şey yok ve Aygıt Yöneticisi'nde arızalanmış olduğu belirtiliyor.

Kasanın içine baktığımda normalde 62 derecenin üstüne çıkmadan çalışmayan ekran kartı fanları çalışıyordu. Bunu driverlar mı ayarlıyor bilmiyorum ancak DDU ile silip driver yükleme sırasında ekran kartının yanma ihtimali var mıdır?
Ya da OC sırasında yanması söz konusu olabilir mi?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
OC ile yanma ihtimali daha yüksek. Sürücü yüklerken yanma ihtimali ise zayıf.

Düz kullanımda yanar mı peki? İnternette gezinme vs.

Çok ısınmadan vs yanmaz eğer güncel bir kart ise farz ediyorum 90+ derece görürse kendini otomatik korumaya atar ve kapanır web de gezerken yanmaz diye düşünüyorum virüs vs. yoksa.

Arkadaşlar ekran kartını oyun oynarken çökerttim ve bilgisayarı kapatıp açtığımda sistemde hiçbir şekilde ekran kartını göremedim, Görev Yöneticisi'nde GPU'ya ait hiçbir şey yok ve Aygıt Yöneticisi'nde arızalanmış olduğu belirtiliyor.

Kasanın içine baktığımda normalde 62 derecenin üstüne çıkmadan çalışmayan ekran kartı fanları çalışıyordu. Bunu driverlar mı ayarlıyor bilmiyorum ancak DDU ile silip driver yükleme sırasında ekran kartının yanma ihtimali var mıdır?
Ya da OC sırasında yanması söz konusu olabilir mi?
Teşekkürler.

OC çok kaçırırsanız driverlar çökebilir driver esnasında düşük bir ihtimal yanma vs.

OC'de yanması da pek mümkün değil, zaten bir sıkıntıda sistem resetlenir ve ayarları sıfırlar.
OC stabil yapıldığında kartı bozan bir etmen değildir, potansiyeli ortaya çıkarmaktır.

Sorunuza gelecek olursak, ekran kartınızın yanacağı varsa çalışmıyorken de yanabilir. Böyle bir ihtimal bütün elektronik aletlerde mümkün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı