Çökme sorunu için minidump analizi

koraex

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yeni aldığım sistemim dün ve bugün neredeyse aynı saatlerde bir anda donup siyah bir ekranda “your device just ran into a problem and needs to restart” hatasını verdi. Bunun sebebi ne olabilir? Minidump dosyaları aşağıda(ayrıca gece oyun indirirken bilgisayar açık kalmıştı sabaha doğru yine bir minidump dosyası oluşmuş). Masaüstü bilgisayar bu arada ve sorunun RAM kaynaklı olmasına ihtimal veriyorum.

Tamam şimdi anakart üreticisinin sitesinde bulabilirsin, zira bulman lazım - ileride lazım olacak. Yeni BIOS çıkmamış.

Dump'larda ben göremiyorum ekran görüntüsü atar mısın?

EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%p referenced memory at 0x%p. The memory could not be %s.
FAULTING_IP:
vgk+1e974c0
Hocam bu örnek bir parçası mesela.
1760637397612.png

Yok zaten o kısmı sen okuyamazsın, makine için yazılı o.

Böyle bir yerde yazardı, NETWORK v.b diye ama NETWORK'ten kilitlense zaten NETWORK yazmaz, Process_name vs ... yazar.

Eki Görüntüle 2588897
Hocam sizin açamamanızın bir nedeni var mı bildiğiniz öyleyse düzeltmeye çalışırım aksi takdirde sorunu anlamamız imkansız gibi.

Hocam sizin açamamanızın bir nedeni var mı bildiğiniz öyleyse düzeltmeye çalışırım aksi takdirde sorunu anlamamız imkansız gibi.
Minidump'u ya Nirsoft'tan bluescreenview ile bakarsın ya da WinDbg ile, diğer türlüsü makine dili. Sen nerede açıyorsun?

Hocam ben not defterinden bakmıştım. Siz benim attığım dosyayı açamıyor musunuz?
Canım benim onları Text editor'lerle yapabilecek adamlar ben senin yaşındayken vardı, şimdi yok.

WinDbg:
1760638320004.png

BlueScreenView
1760638497051.png

Dediğim programları kullanmadığım için okuyamazsın, makine dili veya yazılım mimarı değilsin.

İkisininde ana sorunu aynı şeye çıkıyor.

Sen bu RAM'leri tek tek test edebilirsin, her slotta. A AA B BB slotlarında:
R1 A
R1 AA
R1 B
R1 BB
ve sonra R2 için aynısını...

Canım benim onları Text editor'lerle yapabilecek adamlar ben senin yaşındayken vardı, şimdi yok.

WinDbg:
Eki Görüntüle 2588904
BlueScreenView
Eki Görüntüle 2588907

Dediğim programları kullanmadığım için okuyamazsın, makine dili veya yazılım mimarı değilsin.

İkisininde ana sorunu aynı şeye çıkıyor.

Sen bu RAM'leri tek tek test edebilirsin, her slotta. A AA B BB slotlarında:
R1 A
R1 AA
R1 B
R1 BB
ve sonra R2 için aynısını...
Hocam 2 RAM slotum var dediğiniz şeyi deniyicem ayrıca bir düşününce sorun çok büyük ihtimalle ramden kaynaklı çünkü bu ramlerden önce idare etmelik Crucial 1x16 takılıydı ve en ufak sorun yoktu. Bu arada onların takılı olmasının sebebi de ilk gelen RAM'lerin önceden bahsettiğim kişi tarafından bozuk belirlenmesiydi daha sonra değişim yaptılar ve yeni RAM'leri taktığımdandır bilgisayar pek çok kez çöktü. Neyse bunun dışında eğer zor değilse WinDbg ile okumayı deniyicem bir rehberden faydalanıp. Eğer işin içinden çıkamazsam demin bahsettiğim kişiye yollayıcam.

Hocam 2 RAM slotum var dediğiniz şeyi deniyicem ayrıca bir düşününce sorun çok büyük ihtimalle ramden kaynaklı çünkü bu ramlerden önce idare etmelik Crucial 1x16 takılıydı ve en ufak sorun yoktu. Bu arada onların takılı olmasının sebebi de ilk gelen RAM'lerin önceden bahsettiğim kişi tarafından bozuk belirlenmesiydi daha sonra değişim yaptılar ve yeni RAM'leri taktığımdandır bilgisayar pek çok kez çöktü. Neyse bunun dışında eğer zor değilse WinDbg ile okumayı deniyicem bir rehberden faydalanıp. Eğer işin içinden çıkamazsam demin bahsettiğim kişiye yollayıcam.
Keşke en baştan tüm hikayeyi net anlatsaydın yahu... Gerçekten şu an RAM'de problem ve ister WinDbg ile vakit harca ister sistemi kapatıp hemen A ve B olarak hem yuvaları hem RAM'leri dene, 2.5 saat sürmez bu sefer tek RAM olacağı için, hallolacaktır.

Keşke en baştan tüm hikayeyi net anlatsaydın yahu... Gerçekten şu an RAM'de problem ve ister WinDbg ile vakit harca ister sistemi kapatıp hemen A ve B olarak hem yuvaları hem RAM'leri dene, 2.5 saat sürmez bu sefer tek RAM olacağı için, hallolacaktır.
Hocam tek sıkıntı bilgisayarın çökmesini mi beklemem gerekecek RAM'leri takınca. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı