Çözüldü Flaming Blade Bios Sıfırlanma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mcfirtina

Kilopat
Arkadaşlar şimdi benim sorunum şu şekilde ;

Elimde Foxconn Flaming Blade marka anakartım var fakat ne yaparsam yapıyım bios'ta yaptığım değişiklikler pc ye gelen elektriği kestiğimde yani fişi çıkardığımda gidiyo. BIOS sıfırlanıyor ve her seferinde tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. Hatta başlarda ayar yaptıktan sonra F10 yapıp kaydedip cıkınca pc acılıyo görüntü gelmiyordu. O hatayı çözdüm biosa girip önce default ayarlara alıp sonra tekrar kendim ayarlayınca düzeliyo fakat dediğim gibi pc yi kapıyıp fişi çektiğimde bios sıfırlıyo.

Şimdi sizler öneri olarak bios pilini değiştir diceksiniz ama en az 5 kere değiştirdim, sıfır pil taktım olmadı. Başka çalışan kasanın pilini taktım olmadı. BIOS güncelledim olmadı. Şuan p10 bios var içinde. Acaba güncellerken özel bişey yapmak lazımmıydı ? Ben direk foxconn live update den biosu gösterip kurdum. Sorunuma çözüm bulursanız çok sevinicem.

(Pc açılıyo bios elektrik varken kaydoluyo elektriği kesmediğim sürece pcde hiç bir sorun olmadan çalışıyo. Hatta elektriği kesmeden kapalı durduğunda bile hiç bişey olmuyo fakat elektirk gidince Bios da gidiyo. Umarım detaylı şekilde derdimi anlatabilmişimdir. Bi hatam varsa mazur görün forumdaki ilk konum. )

Sistemim :

• İntel Core i7 920 2.66 GHz 8MB Cache İşlemci
  • 2x4GB DDR3 Ram
  • 600 Watt Power Suply
  • Ekran kartım Nvidia 8800 GTS'idi fakat bi kaç gün önce chipi yandı

Yardımlarınızı Bekliyorum Şimdiden Hepinize Çok Teşekkürler.

-ÇÖZÜM-
Ramlerden 1. olan 1. slot'a 2. ram 3. slot'a tak.
Anakartın kasaya bağlı halde En altında VBAT discharge yazan jumper olması lazım. O jumper'ı 2-3 konumuna getir sonra Tekrar 1-2 konumuna getir. Yukarda resimde gösterdiğin Jumper Reset hali yani 1-2 hali Eğer jumper resimde ki sırada ise bu sorunu yaşaman normal
smile.png
Sen bunu 2-3 haline getir.
Bunları yapıp biosa gir ve default yapıp save yap.

Not: Eğer Clear_CMOS 2-3'te iken bilgisayar start vermez ise o jumper'ı tekrar 1-2 ye takarak adımları deneyin çözüme ulaşırsınız ; ben bu şekilde çözdüm...

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, kasayla temas ediyor olabilir mi?

Meraba ben mcfirtina; diğer hesabım bugun saat 5'e kadar cevap yazma yasağı olduğu için bu hesabı açtım, Anakart Kasayla hiç bi şekilde temas etmiyor çünkü kasayla anakart arasına anakart boyunda sünger ve onun altınada anakart boyutunda kağıt sıkıştırdım hiç bi şekilde temas etmiyor kasa ile...

- - - Güncellendi - - -

Anakartın üzerindeki Clear CMOS Jumper'ı ne durumda? Siz ilk olarak buradaki rheber ile bir bootable USB hazırlayın ve beklemede olun:

USB Bellek Bootable Yapma Rehberi

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim anakarttaki Clear Cmos Jumperının durumu resimdeki gibidir:

tunwc.jpg

Bootable usbyide işten çıkınca bu akşam hazırlarım... Ve dediğim gibi pc bu şekilde açılıyo bi sorun yok açılmasında. Yani Windows üzerinden bişey yapılıyosa yapabilirim...

- - - Güncellendi - - -

He bu arada Anakart Foxconn Flaming Blade GTI modeldi GTI'yı yazmayı unutmuşum özür dilerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sünger ve kağıdı çıkartın. Statik elektrik ya da kısa devre yapıyor olabilir.
İlk başta sünger yoktu sadece kağıt vardı ben sonradan süngeride koydum kağıt varkende sonuç aynıydı. Kağıtdan dolayı statik elektrik olurmu ? Ve hem kısadevre olsa pc bu şekilde saatlerce açık kalıyo, oyun felan oynuyorum bi sorun olmuyo. Yani kısa devre yada statik elektrik olsaydı bu kadar çalışırmıydıki ? Ben yinede denerim tavsiyenizi Teşekkür ederim...

Hocam dediğinizi yöntemleri denedim kağıt ve süngeri çıkardım yeni bios flashladım ama nafile sonuç aynı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı