Çözüldü Oyun oynarken monitör kararıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xClaush

Hectopat
Merhabalar. Bilgisayarımda oyun açtığımda monitörümün ışığında dalgalanma görüyorum. Sanki arka panel ışıklarında problem varmış gibi parlaklıkta dalgalanma oluyor. İşin ilginç kısmı masaüstündeyken ya da YouTube falan gibi platformları kullanırken aynı problemi yaşamıyorum. Sadece oyunlarda oluyor.

Ekleme: Fark ettim ki bu olay sadece FreeSync açıkken oluyor. Kapatınca o dalgalanmayı görmüyorum. Belki kablomla alakalı olabilir .(Paugge V1.2) diye düşündüm ama onu da buradan danışarak almıştım. Defolu ürün değilse problem çıkartacağını sanmıyorum.

Çözüm
Sorun FreeSync Ultimate Engine yerine FreeSync Standart Engine seçtiğimde düzeldi.
Kablolarını kontrol et hangi girişi kullanıyorsun.
Deneyebilme imkanın varsa faarklı bi kasada dene.

Sistem özelliklerinizi şimdi gördüm imzanızda. Ben de bazen anlık (göz açıp kapamaya eşdeğer) şeklinde gidip geliyor gibi oluyor. Ben FreeSync monitörde G-Sync kullanıyorum. Normalde doğrulanmamış monitörlerde olabiliyor. Ama sizin sorununuz kablo ile ilgili olabilir, farklı bir dp girişi varsa oraya takıp deneyin isterseniz.

Acaba monitörü tasaruf modundamı kullanıyorsunuz ? Aynı sorunu bende yaşamıştım oysaki 2 hafta boyunca düşük güç modunda kullanmışım 😀

Burada durumun açıklaması mevcut, özellikle Samsung VA panellerde olduğu yazıyor. Olası çözümleri de belirtilmiş.

Genellikle Nvidia ekran kartıyla G-Sync uyumlu monitörlerde FreeSync açınca bu durum yaşanıyor, örnek: AOC C24G1. Ama AMD ekran kartıyla bu durum olmamalı. Demek ki monitörden monitöre değişebiliyor.

FreeSync flickering olarak geçiyor sorun. Zamanında yaşadığım için araştırmıştım. Apex Legends'ta yükleme ekranlarında yaşıyordum bu flickering sorununu, VA panelli monitörde. Ama sadece o kadardı, başka bir yerde yaşamadım bu sorunu.

FreeSync brightness flickering is most common on high refresh rate VA panels developed by Samsung, but it can also affect displays based on other panel technologies such as IPS and TN.

Sadece Samsung değil, AOC veya başka marka monitörlerde de bu durum zaman zaman yaşanıyor.

Başka bir kullanıcının gözünden: Reddit

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı