Çözüldü RX 9060 XT ile Hogwarts Legacy pencereli modda akıcı değil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Thapena

Hectopat
Sistemim ve FPS'im iyi olmasına rağmen oyunda takılmalar yaşıyorum. Oyunu pencereliye alınca sorun çözülüyor fakat penceresiz tam ekran yapınca anlık takılmalar yaşıyorum. Oyun içi tüm ayarları değiştirdim düşük-Ultra fark etmeksizin. İnternet üzerinden de birçok çözüm önerisi denedim fakat hala aynı.

Sistem: 9060XT 16 GB - R57500F - 32 GB RAM.

Çözüm
Sorunu şu şekilde çözdüm.

Oyunu pencereliye alıp kenarlarından ekrana sığacak şekilde büyüttüm daha sonra görev çubuğu ayarlarından görev çubuğunu gizleyince oyun tam ekrana geçti ve sorun çözüldü şu an takılmadan akıcı şekilde oynayabiliyorum.
Bende de benzer bir durum olmuştu, genelde tam ekran mod ile ekran kartı sürücüleri veya Windows’un V-Sync/Fullscreen optimizasyonları çatışıyor. Pencereli tam ekran veya pencere modu sorunu çözüyorsa, sürücüyü tamamen DDU ile silip en güncelyi veya bir önceki stabil sürümü yüklemek işe yarayabiliyor. Bir de Windows ayarlarından “Fullscreen optimizations” kapatmak ve oyunu yönetici olarak çalıştırmak bazen çözüm oluyor.

Sorunu şu şekilde çözdüm.

Oyunu pencereliye alıp kenarlarından ekrana sığacak şekilde büyüttüm daha sonra görev çubuğu ayarlarından görev çubuğunu gizleyince oyun tam ekrana geçti ve sorun çözüldü şu an takılmadan akıcı şekilde oynayabiliyorum.

Çözüm
Sistemim ve FPS'im iyi olmasına rağmen oyunda takılmalar yaşıyorum. Oyunu pencereliye alınca sorun çözülüyor fakat penceresiz tam ekran yapınca anlık takılmalar yaşıyorum. Oyun içi tüm ayarları değiştirdim düşük-Ultra fark etmeksizin. İnternet üzerinden de birçok çözüm önerisi denedim fakat hala aynı.

Sistem: 9060XT 16 GB - R57500F - 32 GB RAM.

Hocam aynı sistem bende de var, bu sorunu bütün oyunlarda yaşıyorum, FPS 100'ün üstünde fakat görünürde 30 FPS gibi hissettiriyor, çözümü yok mudur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı