Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sorununuz çözüldü mü?

  • Eyvallah

    Oy: 8 88,9%
  • Hayır

    Oy: 1 11,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    9
Öncelikle çok teşekkürler sorunum çözüldü ancak Driver yüklerken bütün adımları yapıyorum buna rağmen Driver'lar çıkmıyor sadece 3 adet Driver var hepsi Microsoft'un temel görüntü bağdaştırıcısı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Uzun zamandır konuya yanıt gelmeyince daha da bakmadım geç cevabım için üzgünüm. Burada yapmanız gereken uyumlu donanımları göster kutucuğunun tikini kaldırıp Intel'in temel bağdaştırıcılarından mesela HD Graphics 500-4000 sisteminizde önceden kullandığınız sürücüyü seçin ardından ayarlara gidip güncelleştirme ve güvenlik kısmından yeni yüklediğiniz sürücünün varsa güncellemesini yapın eğer bir sorun olacak olursa Intel listesindeki tüm sürücüleri deneyebilirsiniz. Bu konu hakkında pek bir bilgim yok özür dilerim yani ben sadece performans düşüklüğü ekran kararması ve sürekli alan harcayan (zararsız kayıt dosyası) Uklog.dat için çözümü buldum.
Arkadaşlar sorun işin içinden çıkılmaz bir hal aldı, artık sadece internnetten yükleyebildiğiniz sürücüyü Windows size güncelleme olarak sunuyor bu yüzden DDU'yu kullandıktan sonra bile bir şekilde geri geliyor bunun için 2 önerim var ama uzun bir süre Uklog.dat ı görüceksiniz kaçarı yok. 1. önerim ve mantıklı olan |||uklog.datı bir kere silin >> geri geldiği anda >> sağ tık >> özellikler >> salt okunur >> uygula||| yapın bu sorunu büyük ölçüde azaltacak uklog.dat büyümeyi durduracak fakat orada hep var olacaktır (silseniz bile). 2.(oyunlarda cidd yavaşlık yapar) azcık İngilizceniz varsa yapın bunu DDU'yu güvenli modda çalıştırdıktan sonra sürücüleri silin ve Windows Update'nin sürücü yüklemesini engelle yazan seçeneği işaretleyin bunu yaptığınız taktirde Windows size yeni bir sürücüyü "otomatik" sağlamayacak ancak manuel olarak sürücü indirmenize engel değildir. Size oyunlarda yavaşlık sağlamasının sebebi Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı adındaki "mezarlıktan çıkma berbat" bir sürücü verecek bu sürücüyle oyunları maks 10 FPS'de oynarsınız

Dip not: Artık bıktık diyosanız paraya kıyın aga yapcak bir şey yok.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------Başka bir konuya verdiğim cevap işinize yarayabilir;
-
-
-
-
Sanırım çözümü sen yanlış anladın.("çözüm(1)" okumadan önce "çözüm(2)"oku)
-
-
Çözüm(1):
Tavsiyem çeviri kullanman çünkü DDU ekranında İngilizce tabirleri anlamıyorsunuz bazen (genel) önüne gelen ekranda "Windows'un yeni sürücü yüklemesini engelle" tarzında bir yazı olacaktır bu yazıya tik atın aynı işlemleri gerçekleştirin.
-
-
Çözüm(2):
Eğer çok oyun oynuyorsanız bunları hızlıca ve uklog. Datı bir kere sildikten sonra yapın ki fazla alan harcamasın || "Uklog.dat" ı seçin> "özellikler"i tıklayın > "salt okunur"u seçin > "uygula"ya basın||.
Artık dosya büyümeyi durdurucak ve tek sorununuz ekran kararması olacaktır.
Ekleme;
Bunuda ekran yenileme hızını değiştirerek halledebilrsiniz.
 
Son düzenleme:
DDU ile ekran kartı Driver'ını sildim sorun çözüldü fakat bir kaç dakika sonra bilgisayar kendi kendine Driver'ları yüklüyor sorun tekrar başlıyor.
 
Son düzenleme:
DDU ile ekran kartı Driver'ını sildim sorun çözüldü fakat birkaç dakika sonra bilgisayar kendi kendine Driver'ları yüklüyor sorun tekrar başlıyor.

|Internetten driverının eski bir sürümünü bul yükle| bu cepte sonra DDU'yu güvenli mod da çalıştır driveri silme ekranında ya da ayarlar kısmında Windows'un yeni driver yüklemesini engelleyi işaretle ve tekrar dene olmazsa 1 günlüğüne Windows Update'in yükleme yapmasına izin verme ondan sonra indirdiğin eski sürüm driveri kur muhtemelen sorunun çözülmüş olacaktır.
 
Çeşitli makaleler gördüğüm Uklog.dat dosyası benimde bir zamanlar çözemediğim değişik ve hala da anlam veremediğim bir dosya yaklaşık 2 saat önce 3. kez bu dosya ile karşılaştım. Bundan önceki karşılaştığım seferlerde temiz önyükleme ya da daha iyi açıklayacaksa format atarak çözmüştüm olayı. 3. keresi de fark ettim ki bu dosya Intel ile beraber geliyor yani şu şekilde; Intel HD Graphics driverini güncelleyince (internet üzerineden ve asistan üzerinden indirilen yani aygıt yöneticisinden gelmez).

Çözümü: DDU indiriyoruz web üzerinden aratınca çıkıyor bunu güvenli modda açıp ekran kartı driverinizi siliyoruz ve bir daha asla internetten indirmiyoruz.

Not: Anlamadığınız bir kısım olursa yorumlarda belirtiniz.
ALLAH Razı olsun bende saatletdir ssd çoktü elimde param yok napcam diye düşünüyordum ondosyayı öyle sildim araştırdım sayende yok çözüldü
 
Allah razı olsun bende saatlettir SSD çoktü elimde param yok napcam diye düşünüyordum ondosyayı öyle sildim araştırdım sayende yok çözüldü.

Çözebilmene sevindim. Gerçekten kötü bir durum ve Intel hala düzeltmiyor her ay gelen güncelleştirmeleri kontol ediyorum hala bu sorun devam ediyor. Umarım en kısa zamanda düzelir.
______________________________________________________________________________________________.
Arkadaşlar sorunu Intel dün yaptığı güncelleme ile tamamen çözmüş en güncel sürücüyü Intel'in sayfasından indirin(indirirken PC şarjda olsun 2 kere yeniden başlatılacak sakın çıkarmayın şarj aletini). Gerçekten üstteki yanıtı yazdıktan sonra bu ay kontrol etmediğimi fark ettim gidip yüklediğimde sorun çözülmüştü.
Not: Intel driver Support asistanı (dsa) kullandım indirirken.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı