Çözüldü UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP mavi ekran hatası ve BIOS güncellemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

miy1988

Hectopat
Daha fazla  
[Çözüldü] Windows 10 "Ntoskrnl.exe" Mavi Ekran Hatası - Technopat Sosyal

Bu hatayı 4-5 ay önce alıyordum. Format atmıştık ve düzelmişti. Şimdi 5 ay sonra tekrardan bu hata ile karşılaşmak beni üzdü. BlueScreenView görüntüsünü atıyorum.
www.technopat.net
www.technopat.net
Su konuya istinaden, minidumplarımı inceledim ve anakartıma son çare olarak BIOS güncellemesi yapmaya karar verdim. Ama adım adım anlatan bir kaynak bulamadım. Yanlış bir şey yapmak istemem kartı garanti dışı bırakmamak adına. Kim bilir bu konu sayesinde bu işi öğrenmek isteyenler de bu konuya denk gelecektir.

Minidump dosyalarım: minidump - Google Drive

s1.PNG

Yardımcı olursanız sevinirim. Önerilen konular arasında sorunuma çare olacak hiçbir şey ne yazık ki bulamadım. Öyle ki, bir noktadan sonra sorunlar ile boğuşmaktan sıkılıp, sistemi zararına satmaya karar verdim, bir forumun 2. El bölümünde.

Sorunum çözülür ise o ilanı da kapatıp normal rutinime devam edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD değiştir yedek HDD falan varsa sistemi ona tak kararlılığı o bozuyor.
Mümkünse RGB olmayan bir şey.
XMP açıksa kapat.
Benim yaptığım memtest ve HD Tune'den farklı ne yaparlar ki? Ama yarın HDD alma imkânı bulursam dediğiniz gibi SSD'yi göndermek çok mantıklı olacak. Açıkçası bu sistemin bu kadar mavi ekran hatası almasına anlam veremiyorum. =(

Selâmlar, gece gece yazmak istemedim de, sizle yazışıp Forza Horizon'a girdim, normalde menüden öteye gidemezdim, bu sefer oyuna girdim, iyi dedim en azından bu da bir şey diye düşündüm, ama öyle yolda dolanırken 2 hata aldım üstüste:

1- Screenshot

2- Screenshot

Herhalde bu akşam iş çıkışı bir HDD almak şart gibi bir şey oldu. =)

Gerçekten de o daha mantıklı... Mağaza stoklarında mevcut ise o şekilde alacağım, yine güncellerim burayı...

Vatan'dan SSD SSD'yi aldım, geldim format attım, bakalım ne olacak, mavi ekran hatalarını almazsam, demek ki XPG SSD'de bir sıkıntı var demektir, iade ya da değişim isteyeceğim, ya da bu sisteme uyumsuz denebilir mi?

Kararlılığı bozan parça gerçekten bu ise, öyle yaparım. Olmadı piyasa fiyatının altına satarım forumlardan. Garantisi var, isteyen değişim yaptırsın.

RGB olması çok hoş bir görsellik katıyor ama uyumsuz ise yapacak bir şey yok. Dün bu Crucial'ın 240 GB'lık SSD'sini takıp format attım, mavi ekran hatası almadım. PES 2020 takıla takıla çalıştı ama SSD kaynaklı olduğunu düşünmedim, sebebi de oyundan atmaması...

Bugün daha detaylı testler yaparım 480'lik modeli ile...

Bu arada arena bilgisayar XPG SSD için ne der acaba? Değişim yaparsa da iyi olur en azından 1 TB'lik SSD'ye sahip olurum.

Crucial BX 500 480 gb'lık SSD ile tüm mavi ekran hataları ve donmalar, takılmalar kesildi. MayCrash dostum çok sağ olasın gerçekten. Demek ki XPG SSD sıkıntılı imiş HD Tune ve Adata Toolbox testleri sonucu sıfır hata çıkmasına rağmen uyumsuzluk yapmış.

Arena bilgisayar iade kararı çıktı SSD için. Bilginiz olsun istedim. MayCrash dostuma çok çok teşekkür ediyorum. Aldığım Crucial BX 500 480 GB SSD ise yağ gibi akıyor. 1 hafta oldu hemen hemen. Konu kilitlenebilir. =)

Bu SSD den başı yanan çok arkadaş oldu. Hep aynı mavi ekran hatalarını alıyorlardı. Sorunun sebebi ise plastik sözde soğutucu üzerine RGB koymak ve kat kat ısındırmak. Zaten sorunun kaynağı belli etmiş kendini. Yukarda bilgisayar reset attıktan sonra Boot hatası vermiş. Burda dediğim olay SSD aşırı ısınıyor ve belli süre kapatıyor kendini BIOS ta felan da göremiyorsunuz. Hayırlı olsun. İyi forumlar. M.2 olarak SX8200 Pro öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı