Çözüldü Windows 10 "please remove this Media and press any Key to reboot" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serendiawestern

Centipat
Merhaba

Windows 10 2004 sürümünü kuracaktım bilgisayarıma fakat BIOS'tan USB seçiyorum. Kaydet dedikten sonra BIOS'tan çıkıp tekrar başlatıyorum ama seçmiş olduğum USB bellek eski halini otomatik olarak geri dönüyor. Tekrardan USB belleği seçiyorum kaydet deyip çıkıyorum. Sonra açılışta da please remove this Media and press any Key to reboot diye bir hata ile karşılaşıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20200307_130627.jpg
    IMG_20200307_130627.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 324
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
-USB Flash'ı ilk sıraya aldım.
-Operating System select bu seçenekler var.
Eki Görüntüle 510533
-Quiet Boot ayarını devre dışı bıraktım.
Dedikleriniz yaptıktan sonra F7 tuşu aktif oldu F7 tuşundan please select Boot device açıldı oradan flash bellek yani SanDisk seçtim enter tuşuna bastığım zaman yine bu hata mesaji ile karşılaştım please remove this Media and press any Key to reboot.
Eki Görüntüle 510534
Eki Görüntüle 510537
UEFI kurulum olmuyor bu yüzden. BIOS'da CSM ayarı aktif ise devre dışı bırakabilir misiniz? Başında UEFI olan USB modelinizin gözükmesi gerek. Boot Mode Select ayarını yine Legacy olarak görüyorum, UEFI olarak değiştirin.
Bilgisayar açılırken Boot menüsüne girme tuşuna sürekli basın ve oradan USB'yi seçerek devam edin.

Boot menüsü delete tuşu BIOS menüsüne giriyorum zaten USB seçiyorum kaydet deyip çıkıyorum sonra please remove this Media and press any Key to reboot bu hata ile karşılaşıyorum.

Anakartın Boot listesinden seçiniz, genelde f8'dir ama anakarta bağlı.
Sisteminiz nedir ve tekrar Rufus'lar mısınız? Bu sefer MBR seçerek yapın ama.

Anakartın Boot listesinden seçiyorum zaten başka türlü seçilme sansı varsa onu deniyebilirim USB zaten 3 kere rufusladım MBR seçeneğini de seçtim fakat sonuç hala aynı.

Dosya Ekleri

• IMG_20200307_130627.jpg
    IMG_20200307_130627.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 196
F11 tuşunu deniyorum çoğu kişi hatta F11 tuşunu dene diyor ama F11 basmama rağmen bilgisayar açılıyor bütün klavyedeki tuşlara bastım hatta sadece delete tuşu ile BIOS giriyor.
Rufus ayarlarınızı gözden geçirin ve bir daha USB'ye yazdırın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı