Çözüldü Yerel diskler sürekli kayboluyor ve kafasına göre geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

incerek

Centipat
Katılım
4 Eylül 2020
Mesajlar
11
Merhabalar, sorunum GTA V oynarken başladı. Birden oyun kapandı ve D diskinde olan tüm uygulamalarım GTA ile birlikte kapandı. Daha sonra bu sorun tekrarlamaya başladı. Sorunun C diskine sıçramasıyla sizlere danışmaya karar verdim. Artık bilgisayar açılırken bazen SSD'yi bile göremiyor. No bootable device hatası ile başbaşa kaldım.

Ekran görüntüsü 2020-09-13 154518.png


Harddisk ve SSD bozuk değil. Başka bilgisayarda test edildi.

20200914_045824.jpg


Başka sitelerde UEFI BIOS'u legacy yaparak çözmüşler fakat bende işe yaramıyor, yine de diski bazen görüyor ve bazen görmüyor.

Son olarak fark ettim, büyük dosyalar atarken flash belleklerde veya taşınabilir disklerde bağlantı kopuyor. Tüm bunlar 3 gün içerisinde gerçekleşti. Sizce sorunum anakart kaynaklı mıdır?

Bilgisayar: Acer Predator G5-793 işletim sistemi: Windows 10 güncel.
Garantisi biteli 29 gün olmuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde böyle bir sorunum vardı "Sata" kablosunu değiştirince düzelmişti. HDD Tune de "error" kısmındaki hataları inceleyin belki de böyle bir sorun vardır sizde de.
 
Arkadaş sorunu çözmüş:

"Rufus ile temiz format attıktan sonra başlayan disk kaybolmaları, Windows'un kendi aracı ile flashlayınca düzeldi. Fakat hala FPS düşmesi sorunları vardı. Örneğin GTA 5 oynarken FPS sürekli ve kısa aralıklarla 1'e düşürek donuyordu. Kısa bir süre sonra disk yorulduğun için kayboluyordu. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde diski kullandığım her saniye %100'de çalıştırdığını fark ettim. Windows 8'den beri devam eden Windows Search hizmetinden kaynaklanan sorunun, temiz Windows yüklemesinden sonra nüksettiğini öğrendim. Başlat>çalıştır>services.msc>enter>Windows Search hizmetini duraklatınca hem FPS düşmesi sorunum çözüldü hem de kullanılan diskin yorgunluktan kaybolması sorunu çözülmüş oldu. Problem maalesef Windows 10'dan kaynaklanıyor."
 

Yeni konular

Geri
Yukarı