Çözülemeyen dip ses

Nagu

Hectopat
Merhaba dostlar, gitar çalmak için presonus audiobox USB kullanıyordum ancak geçen aylarda durduk yere gözümün önünde kartın o yüksek ses çıktığında yanan ışığı kırmızı oldu ve öyle dip ses ve cızırtı almaya başladım ki gidiş o gidiş her şeyi denedim. Önce gitardan sandım potans jakını temizletip taktırdım daha sonra jack kablosunu denedim o da başka amfilerde kusursuz çalıştı en sonunda topraklama olduğunu düşünüp ürünü satmaya karar verdim ve bu durumları da anlattım almaya gelen arkadaş laptopta denedi ve orada da az da olsa dip ses verdi kart. Gitarın tone potansını açtığımda çok çoğalıyor bu gürültü illeti karta elimi koyduğumda azalıyor ama ses bozuk çıkıyor. Bugün yaptırmaya götürdüğüm bütün elektronikçiler ben bundan anlamam dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 3,5mm AUX kablo alın birde 3,5mm to 6,5mm dönüştürücü ile bilgisayarın kulaklık girişine gitarı bağlayın. ASIO4ALL sürücüsünü kurup gürültü devam ediyor mu kontrol edin. Tam tersini de yapabilirsiniz 6,5 to 3,5 olarak.

Mikrofon alış sesi 0+DB ve en fazla 100 üzerinden 10 olacak şekilde kademe kademe azaltarak deneyin. Mikrofon ses seviyesi 1 iken gürültü gelmiyor ise sorun gitardan kaynaklı değildir.

Ne kadar kesin bir yöntem tartışılır ancak ben normal gitar USB dönüştürücülerinden zarul zurul gürültü gelirken bu şekilde sorunsuz bir şekilde Guitar Rig ile kullanıyorum.

UGreen'in 3,5 to 6,5 dönüştürücüsünü ve sıradan bir 2,5m AUX kablo kullanıyorum.

Hocam 3, 5mm AUX kablo alın bir de 3, 5mm to 6, 5mm dönüştürücü ile bilgisayarın kulaklık girişine gitarı bağlayın. ASIO4ALL sürücüsünü kurup gürültü devam ediyor mu kontrol edin. Tam tersini de yapabilirsiniz 6,5 to 3,5 olarak.

Mikrofon alış sesi 0+dB ve en fazla 100 üzerinden 10 olacak şekilde kademe kademe azaltarak deneyin. Mikrofon ses seviyesi 1 iken gürültü gelmiyor ise sorun gitardan kaynaklı değildir.

Ne kadar kesin bir yöntem tartışılır ancak ben normal gitar USB dönüştürücülerinden zarul zurul gürültü gelirken bu şekilde sorunsuz bir şekilde Guitar Rig ile kullanıyorum.

Ugreen'in 3,5 to 6,5 dönüştürücüsünü ve sıradan bir 2, 5M AUX kablo kullanıyorum.

Hocam denemeye gelen eleman kendi gitarını, kablolarını ve mikrofonunu getirmişti zaten sorunun ses kartında olduğuna eminim ancak neden oldu ve nasıl düzelteceğim bunu merak ediyorum. İnternette her yerde aradım yabancı forumlarda bile buna benzer bir problem yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı