Coğrafya kader midir?

Evet, haklısınız. Çocuğumun daha iyi eğitim alabilmesi için istediğim ülkedeki bir kadınla evleneceğim.

Sen kendince çürüttüğünü sanmaya devam et. Senin saçmalıklarını çürütmeye ihtiyaç dahi duymuyorum çünkü saçmalıkları çürütmek gibi bir çabam yok. Sen zengin bir dilin anlaşılmaz olduğunu düşünüyorsan o senin dar görüşlülüğün. Kur'anda verilen mesajlar gayet nettir ama anlayabilene tabi. Anlayamayanlar aynı sizin gibi bilinmezlik düşünceleriyle sağda solda geziniyorlar.

Yok aslında orada kastettiği şey farkli binbir çeşit anlami var demek kitapla celistiginin manasina gelir.
Bunu söyleyen sensin. Sen bu anlamı çıkardıysan seninle bu saatten sonra asla tartışmam.

Çürütecek argümanin yok boş yapiyorsun sadece. Gayet net olduğunu ben kendimde baştan diyorum sen kendin diyorsun 1 kelimeden 30 anlam çıkıyor. Sağda solda boş gezinen biri varsa o da sensin. Buyur bakalim dediğim gibi iddaalarimi çürüt. Kendini çok zeki sanan arkadaş buyur evrimi çürüt ne duruyorsun?

Tanrı kendini açıklayamıyor, biz mi açıklayacağız?

Bu konulara hiç girmedim ve bu duyduğumu da araştırmadım ama bir duyum olarak hiç beyinden bahsedilmiyor kitapta sanırım "akıl" olarak bahsediliyormuş ama bu aklın beyinde olduğu değil, bir kız arkadaşımın da inancı yoktu baya senin gibiydi her kitabı okumuş, varoluş ve bunun gibi şeylerle çok haşır neşirdi o söylemişti.

Maalesef. Atalarımız mezhep kavgaları yerine bilim ile uğraşsaydı her şey çok farklı olabilirdi. Biz İslam dinine geçerken maalesef Arapların gerici kültürünü de aldık. Mesela 1570'de İstanbul'a rasathane kurulacakken dönemin şeyhülislamı "Göklerin sırrını yalnızca Allah bilir" dedi ve reddedildi. Batılıların yaptığı icatlar zamanında "gavur icadı" denildi ve kullanılmadı. Atatürk döneminde yeniden şahlanıyorduk ama Atatürk aramızdan ayrıldığından sonra bu ülke iyi idare edilemedi.

Bu konulara hiç girmedim ve bu duyduğumu da araştırmadım ama bir duyum olarak hiç beyinden bahsedilmiyor.
Kalp düşünen bir organ olarak kitapta bahsediliyor. Kalbin kan pompalamaktan başka görevi yok halbuki. Okuyan, araştıran herkes gerçeklerin farkina varir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…