Çözüm Çoğumuzun Farkında Olmadan Mouse Acceleration Kullanması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bu ayar oyun ayarlarındaki Raw Input ile aynı şey değil mi?

CS'de o şekilde evet. Çoğu oyuncu her yere eşit gitmesini mantıklı bulduğu için bu şekilde oynuyor, bu yüzden çoğu arkalarını dönmekte hantal kalıyor çünkü tek hareketle dönmesi çok zor. Bu açık olduğu zaman tek hareketle her yere dönebiliyorsunuz, açık durumdan kapalıya geçerseniz kolunuzun daha çabuk yorulduğunu fark edeceksiniz ve biraz alışma süreci lazım.

CS'de o şekilde evet. Çoğu oyuncu her yere eşit gitmesini mantıklı bulduğu için bu şekilde oynuyor, bu yüzden çoğu arkalarını dönmekte hantal kalıyor çünkü tek hareketle dönmesi çok zor. Bu açık olduğu zaman tek hareketle her yere dönebiliyorsunuz, açık durumdan kapalıya geçerseniz kolunuzun daha çabuk yorulduğunu fark edeceksiniz ve biraz alışma süreci lazım.
Ben Osu olsun, CS olsun her oyunda açık olarak oynuyorum. Bir ara kapatmayı denemiştim ama dediğiniz gibi kol çok yoruluyor, üstelik açık haline alıştığımız için nişan da alınmıyor.

Laptoplarda otomatik açık olmuyor galiba, yıllardır böyle kullanıyorum, mouse'un kendi ayarlarında ve oyunlardada var ama hiç açmadım. Bana göre sanki çok hızlı gidiyorda istediğim yere tıklayamıyorum gibi hatta bazen sanki imleç kendi kendine oynuyor gibi, böyle kullanıp alıştım elimde yorulmuyor.

Çoğumuz az çok bunu duymuşuzdur ve Windows'u yeni kurduğumuzda bu özellik aktif olarak gelir. Neredeyse hiçbir profesyonel oyuncu bu ayarı kullanmaz tabi arada XANTARES gibi bu ayarı kullanan birkaç oyuncu var, olayı ise;

Fareyi yavaş bir biçimde 20cm sağa hareket ettirelim sonra da çok hızlı bir şekilde 20cm sağa hareket ettirelim. Eğer Mouse Acceleration kapalı ise bu durumda imleç ekranda aynı miktarda hareket edecektir.

Eğer bu ayar açık ise hızlı bir şekilde hareket ettirdiğimizde imleç, yavaş şekilde hareket ettirdiğimizden çok daha fazla hareket edecektir. Bu da aksiyonun bol olduğu anlarda flick atarken isabet ettirmeyi zorlaştırıyor. Mouse hareketi homojenliğini kaybediyor da diyebiliriz. Eğer bu ayarı bilerek ona göre oynamıyorsanız kapatarak oynamanızda fayda var.

Bu ayara şuradan erişebilirsiniz;

Eki Görüntüle 380732

Buradan ek fare seçeneklerine basıyoruz.

Eki Görüntüle 380733

"İşaretçi hassasiyetini artır" seçeneğini kapatırsanız, Mouse Acceleration'u kapatmış oluyorsunuz. Zaten bu özelliği devre dışı bıraktığınızda direk olarak farenizi yavaş hareket ettirirken bir hızlanma hissedeceksiniz.

Belki çoğunuz biliyordur, ben birkaç ay önce öğrendim bunu.
Teşekkürler...

Bilgi için teşekkürler. Çoğu kişi bu konunun farkında değil. Ek bir bilgi; siz manuel olarak bu ayarı kapatsanız bile bazı fare yazılımları bu ayarı siz farkında olmadan aktifleştirebiliyor. Masaüstüne bir kısa yol yarattım. Sık sık kontrol ediyorum. Bazen aktifleştirildiğini fark ettim. Özellikle razer synapse bu ayarı nedenini anlayamadığım bir şekilde sıklıkla aktifleştiriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı