Coil Whine için bobin silikonlamak

Yer
Ege Bölgesi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. İnternette bir yerlerde bazı markaların bobinler sızlamasın diye yani Coil Whine olmasın diye bobinleri silikonladıklarını duymuştum. Benim de kartımda bobin sızlıyor ve görünürde tek bobin var. O bobinin etrafına azıcık sıcak silikon damlatsam keser mi? Bir zararı olur mu? İnternette bobine mıknatıs bantlanınca kestiğini duydum onu yapmalı mıyım? Bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o manyetik alana mıknatıs ne kadar düzgün olur bilemem fakat ısındığı için sıcak silikon da erir gibi.
Ben bu kapasitörlerin arasında beyaz silikon gibi bir şey gördüm belki o olabilir bilemem artık sert bir şeydi.
Bende kullanmadığım bir PSU var onda böyle bir ses yok belki onu test ürünü olarak kullanabiliriz?

Ürünü servise yollayacağım ama kartı boyadığım için yaparlar mı bilmem. Onlara boyadığımı söyledim gönderin dediler. Yapmazlarsa RTV deneyeceğim.

Hocam o manyetik alana mıknatıs ne kadar düzgün olur bilemem fakat ısındığı için sıcak silikon da erir gibi.
Aşağıdaki videoda yaptıkları olayı denemeyi düşünüyordum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı