Coil whine önlemi için undervolt önerisi

Yiğit44

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
ASUS RX 6700 XT DUAL
Anakart
Asus B450m Dragon
İşlemci
ryzen 5600
Merhaba RX 6700 XT ekran kartım var bu karta coil whine sorunu yaşıyorum ekran kartına verilen maximum frekans ve voltajı kısarak büyük ölçekte önlüyorum fakat yanlış bir şey yaparım diye endişeleniyorum sizlere sormak isteğim şey ben RX 6700 XT ekran kartının maximum frekans değerini en düşük kaça çekebilirim çünkü ne kadar çok değerleri kısarsam o kadar coil whine sesi gidiyor bana bu ekran kartı için (en minimum Max frekans ve voltaj ayarı nedir)

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam başka yöntemde var coil için ben FPS düşürerek yapıyorum mesela CS:GO'da 130 FPS'e kilitliyorum gelmiyor ses başka oyunlarda farklılık gösterebilir ama öyle deneyebilirsiniz.

Hocam başka yöntemde var coil için ben FPS düşürerek yapıyorum mesela CS:GO'da 130 FPS'e kilitliyorum gelmiyor ses başka oyunlarda farklılık gösterebilir ama öyle deneyebilirsiniz.

Yok hocam denedim olmuyor sadece bu.

Aynı kart bende de var sanırım aynı sorun var, frekans düşürmek lazım konuyu takip ediyorum.

Vallahi hocam bende şu an disaridayim yetkili birinin yazmasını bekliyorum yazan çıkmazsa yabancı forumlara bakacağım söylerim.

Evet gine bir coil whine konusu gine çözülmeyen bir sorun neyse ki bunu frekans kısarak çözdüm sizlere hemen paylaşayım.

Ekran Alıntısı.PNG

Evet, bu frekans ayarlarını düşürdükten sonra coil whine sesi (aşırı aşırı) azaldı çok az bir ses var. o da duyulmuyor bile ,cidden hani o ses var ya o ses uzun süre PC başında cidden baş ağrılarına yol açabilir .düşürebilen düşürsün hiçbir şey mentalinizden akıl baş sağlınızdan önemli değil ,3 saat PC başında kaldım. ben bu afedersiniz l@net coil whine sesiyle kafamı yastığa koyduğum da hâlâ o l@net ses beynimi torpülüyordu ,ciddi söylüyorum değmez, bakın değmez! 10 FPS az al 20 FPS az al 30 40 50 al ama o sesi duyma kardeşim. ben RX 6700 XT ekran kartı için bu kadar düşürdüm şu ana kadar WattMan yemedim, çöken oyun uygulama vs olmadı .bu ayarlarla yaşan olursa yazsın bende yazarım bilgilenelim, şu anlık ben bunları yaparak çözüme kavuştum .FPS testi yapmadım zaten F,PS'im sabit 144 her oyunda ayrıntılı deneyen yazar. artık ekran kartı firmaları utansın diyecek başka da bir şey bulamıyorum ,herkese coil whinesız forumlar dilerim.

Vallahi hocam bende şu an disaridayim yetkili birinin yazmasını bekliyorum yazan çıkmazsa yabancı forumlara bakacağım söylerim.

Evet gine bir coil whine konusu gine çözülmeyen bir sorun neyse ki bunu frekans kısarak çözdüm sizlere hemen paylaşayım.

Ekran Alıntısı.PNG

Evet bu frekans ayarlarını düşürdükten sonra coil whine sesi (aşırı aşırı) azaldı çok az bir ses var o da duyulmuyor bile cidden hani o ses var ya o ses uzun süre PC başında cidden baş ağrılarına yol açabilir düşürebilen düşürsün hiçbir şey mentalinizden akıl baş sağlınızdan önemli değil 3 saat PC başında kaldım ben bu afedersiniz l@net coil whine sesiyle kafamı yastığa koyduğum da hâlâ o l@net ses beynimi torpülüyordu ciddi söylüyorum değmez bakın değmez! 10 FPS az al 20 FPS az al 30 40 50 al ama o sesi duyma kardeşim ben RX 6700 XT ekran kartı için bu kadar düşürdüm şu ana kadar WattMan yemedim çöken oyun uygulama vs olmadı bu ayarlarla yaşan olursa yazsın bende yazarım bilgilenelim şu anlık ben bunları yaparak çözüme kavuştum FPS testi yapmadım zaten FPS'im sabit 144 her oyunda ayrıntılı deneyen yazar artık ekran kartı firmaları utansın diyecek başkada bir şey bulamıyorum herkese coil whinesız forumlar dilerim.
Şuan bu ayarla wattman yedim bu da çözüm değilmiş 😔

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 1819660

Evet, bu frekans ayarlarını düşürdükten sonra coil whine sesi (aşırı aşırı) azaldı çok az bir ses var. o da duyulmuyor bile ,cidden hani o ses var ya o ses uzun süre PC başında cidden baş ağrılarına yol açabilir .düşürebilen düşürsün hiçbir şey mentalinizden akıl baş sağlınızdan önemli değil ,3 saat PC başında kaldım. ben bu afedersiniz l@net coil whine sesiyle kafamı yastığa koyduğum da hâlâ o l@net ses beynimi torpülüyordu ,ciddi söylüyorum değmez, bakın değmez! 10 FPS az al 20 FPS az al 30 40 50 al ama o sesi duyma kardeşim. ben RX 6700 XT ekran kartı için bu kadar düşürdüm şu ana kadar WattMan yemedim, çöken oyun uygulama vs olmadı .bu ayarlarla yaşan olursa yazsın bende yazarım bilgilenelim, şu anlık ben bunları yaparak çözüme kavuştum .FPS testi yapmadım zaten F,PS'im sabit 144 her oyunda ayrıntılı deneyen yazar. artık ekran kartı firmaları utansın diyecek başka da bir şey bulamıyorum ,herkese coil whinesız forumlar dilerim.

Şuan bu ayarla wattman yedim bu da çözüm değilmiş 😔
PSU olarak ne kullanıyorsunuz?

Bende nedense aynı model var fakat neredeyse CW sesini duymuyorum, aşırı az geliyor. Şanslıymışım burayı görünce fark ettim. Belki bu ayarları ben de denerim hiç gelmez.

Bende nedense aynı model var fakat neredeyse CW sesini duymuyorum, aşırı az geliyor. Şanslıymışım burayı görünce fark ettim. Belki bu ayarları ben de denerim hiç gelmez.
Arkadaş yazsın ona bir önerim olacak fakat siz yazmışsınız buraya ekleme yapayım,
Msi Afterburner ile frekans kıstım ben birkez, hemde baya az kıstım, ses tamamen kesildi, deneyecek olursan ne yapman gerektiğini anlatırım hocam.

Arkadaş yazsın ona bir önerim olacak fakat siz yazmışsınız buraya ekleme yapayım,
MSI Afterburner ile frekans kıstım ben bir kez, hem de bayağı az kıstım, ses tamamen kesildi, deneyecek olursan ne yapman gerektiğini anlatırım hocam.

Hocam ben çok video izlememe rağmen undervolt ile coil whine sesi kısmayı yapamadım. Bir el atabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı