Coil Whine sesi sorun yaratır mı?

zodyistired

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1650 Super, i3 10100F, 16 GB RAM bir sistem aldım. Sistem ile 3. günüm gayet güzelce çalışıyor fakat bugün kasadan sanki bir camı çiziyorlar gibi ya da sivrisinek gibi bir ses geldiğini fark ettim. Önce kulaklığımdan geliyordu ses bayağı ama kasaya baktığımda o ses geliyordu. Bayağı bir korktum açıkçası. Bu ses ileride bana sorun açar mı ya da ileride 2 yıl içerisinde garantiye yollayabilir miyim? (2 yıl garantisi var). Rahatsız olursam ve bir de ilk başta PSU'dan geliyor sanıyordum fakat PSU ile olmadığını gördüm. PSU ise Power Boost ve bugünde elektrik gitti ama Allah'tan bir şey olmadı. Size sorum bu coil whine sesi ileride bana sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil Whine bobin kaynaklı bir durum. Ekran kartı ve PSU'da görülebilir. Zararlı değildir. Ses yapar. Bobinlerin arasında bulunan silikonlardan dolayı ses yapar. Bazen arasında boşluk olabilir. Garantiye gönderebilirsiniz. Sıkıntı olmaz.

GTX 1650 Super, i3 10100F, 16 GB RAM bir sistem aldım. Sistem ile 3. günüm gayet güzelce çalışıyor fakat bugün kasadan sanki bir camı çiziyorlar gibi ya da sivrisinek gibi bir ses geldiğini fark ettim. Önce kulaklığımdan geliyordu ses bayağı ama kasaya baktığımda o ses geliyordu. Bayağı bir korktum açıkçası. Bu ses ileride bana sorun açar mı ya da ileride 2 yıl içerisinde garantiye yollayabilir miyim? (2 yıl garantisi var). Rahatsız olursam ve bir de ilk başta PSU'dan geliyor sanıyordum fakat PSU ile olmadığını gördüm. PSU ise Power Boost ve bugünde elektrik gitti ama Allah'tan bir şey olmadı. Size sorum bu coil whine sesi ileride bana sorun yaratır mı?

Hiç kafaya takmayın garantiye göndermeye bile değmez bence.

Ses sadece oyunlarda çıkıyorsa dert etmene gerek yok, benim karttan da az bir ses geliyor ama zaten oyundayken fanlar da coştuğu için birbirine karışıyor, dikkatli dinlersen duyuluyor. Tabi sizin ses çok fazlaysa yani rahatsız edecek derecedeyse garantiye yollayın derim. Ben kulaklığı takınca ne fan sesi ne de Coil Whine sesi duyuyorum, o yüzden pek takmadım ben bu durumu.

Bende 1070 varken onda da coil whine problemi vardı. Başlarda çok takmıştım ama kartı servise göndermek istemedim. Sonra baktım sıkıntı yaratmıyor onunla devam ettim. Oyunları kulaklık ile oynuyorsan ses rahatsız etmez. Zaten çoğu oyunda ses gelmiyordu, bazı sistemi zorlayan oyunlarda kulaklık yokken duyuyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı