Coil whine sonrasında PSU değiştirmek gerekir mi?

Sanctum72

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 9800X3D
Aorus Elite X870 Wifi Ice
Arctic Liquid Freezer 280 ARGB White
XPG Lancer 6000 Mhz Cl30 16x2 Ram
Kioxia Exceria Pro 1Tb SSD
Sapphire Pure 7800XT 16gb
LianLi Lancool 207 White
Rajintek Cratos 1200 Watt
Merhaba. Geçtiğimiz günlerde yeni bir sistem topladım.
Anakart: X870 Aorus Elite ice WI-FI7
CPU: Ryzen 7 9800x3D.
GPU: 7800XT Sapphire Pure.
Cooler: Arctic Liquid Freezer III 280mm.
Kasa: Lian Li Lancool 207.
Power Supply: NZXT C750 80+ Bronze.

Şimdi sorum şu. Power Supply ve SSD zaten önceki sistemde vardı ve 1.5 yıllık oldukları için yenisini almadım. Onları kullanmaya devam ediyorum. Sistemi kurdum her şey mükemmel. 7800XT gelene kadar eski RTX 4060'ımı kullanmaya devam ettim. 7800XT geldi ve taktım. Her şey gene iyi performans mükemmel ama GPU yük altındayken Power Supply'dan hafif cızırtı sesi geliyor. İnternetten baktığımda coil whine sesine çok benziyor. Şimdi sorum şu. Benim Power Supply'ı değiştirmem gerekiyor mu? Coil whine Power'ı aldığımdan beri olsa çok takmam kafaya ama yeni GPU'yla birlikte olmaya başlayınca besleyemiyor, patlatır mı sistemi gibi şeyler tedirgin ediyor beni. NZXT'nin sitesine baktığımda recommended GPU Power 220 watt, recommended CPU Power 300 watt diyor. Benim GPU 220wattan fazla ama internetten baktığımda CPU 300 watt çekemiyexeğinden ekran kartını besler 220watt fazlası diyor. Neye güveneceğimi bilemedim.

coil whine bobinin aşırı hızlı çalışmasından dolayı çıkan bir sestir. AMD ekran kartı kullanan kişiler yaşıyor onu farkettim çünkü saf güç olunca hızlı çalışıyor. bir zararı olmaz.

coil whine bobinin aşırı hızlı çalışmasından dolayı çıkan bir sestir. AMD ekran kartı kullanan kişiler yaşıyor onu farkettim çünkü saf güç olunca hızlı çalışıyor. bir zararı olmaz.
Anladım. Peki bu sisteme 750watt yeter mi ? Her psu hesaplayıcı farklı değer veriyo. Ekran kartının sitesinde minimum 700watt diyor. Msi 750 diyor. Bilemedim. 80+ gold 850 watt bir şey almam daha mı mantıklı olur yoksa bu psu iyi mi ?

Dusuk kalite PSU oldugu icin olabilir, servise yollayabilirsin bir şey yaparlar mi bilmiyorum, sonucta malzemenin seviyesi o. Coooook rahatsiz ediyorsa biraz daha yuksek kalite PSU bakabilirsin.

Dusuk kalite PSU oldugu icin olabilir, servise yollayabilirsin bir şey yaparlar mi bilmiyorum, sonucta malzemenin seviyesi o. Coooook rahatsiz ediyorsa biraz daha yuksek kalite PSU bakabilirsin.

Sıkıntı sadece ses çıkarıcağısa umurumda olmaz. Benim aklımdaki soru sistemi bozar mı?

Sıkıntı sadece ses çıkarıcağısa umurumda olmaz. Benim aklımdaki soru sistemi bozar mı?

Bozmaz. Tabii ki sorun coil whine ise. Ses başka bir şeyden kaynaklanıyorsa belki sorun çıkarabilir ama bunu bilemeyiz. Bende coil whinelı bir PSU kullanıyorum 1 yılı geçti sıkıntı yaşamadım.

Yusuf'un dedigi gibi, sorun coilwhine ise cizciz yapar o kadar.
Tamamdır teşekkürler.

Bozmaz. Tabii ki sorun coil whine ise. Ses başka bir şeyden kaynaklanıyorsa belki sorun çıkarabilir ama bunu bilemeyiz. Bende coil whinelı bir PSU kullanıyorum 1 yılı geçti sıkıntı yaşamadım.
Çok tiz bir bir cırcır böceği gibi ses geliyo.

Anladım. Peki bu sisteme 750watt yeter mi? Her PSU hesaplayıcı farklı değer veriyor. Ekran kartının sitesinde minimum 700watt diyor. MSI 750 diyor. Bilemedim. 80+ Gold 850 watt bir şey almam daha mı mantıklı olur yoksa bu PSU iyi mi?

Güçlü bir oyunda bütün ayarları grafikleri kökleyin oyun açılırken bilgisayar bir anda güç keserse gücü yetmiyor demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı