Coil Whine zamanla kaybolur mu?

Merhaba arkadaşlar. Bir kişiyle konuştum ve ekran kartı Gigabyte Gaming RX 580 8 GB 256 Bit. İlk zamanlar ekran kartında Coil Whine varmış ve yaklaşık 3 ay sonra artık ekran kartından hiç bir ses duymamaya başlamış. Sizce Coil Whine bir zaman sonra geçiyor mu?

Tamamen kaybolmasa da düşük bir ihtimalle sesin şiddeti azalabilir. Düşük olma sebebi ise coil whine sorununun bakır malzeme yapısından kaynaklı olmasıdır. Boğucu bobinin bakır telinin maddesel boşluğun yüksek, bakır ve boğucu yoğunluğunun ise düşük olması sebebiyle bu rahatsız edici tiz ses çıkmakta. Zamanla ses şiddetinin düşmesi için bu bakır boşluklarının kapanması lazım ve bu toride mümkün değildir.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla sadece sesi azalıyor değil mi?
Teorik olarak hayır fakat ben dahil uzun süreli kullanımda gürültü oranının bir nevi düştüğünü gözlemleyen kullanıcılar var. Bu psikolojik olarak kullanıcıdan kullanıcıya da değişebilir. Coil Whine'li bir ekran kartı alacaksan veya bu problemle karşılaşacaksan bu ses şiddetinin hep aynı kalacağını düşünerek al.

Teorik olarak hayır fakat ben dahil uzun süreli kullanımda gürültü oranının bir nevi düştüğünü gözlemleyen kullanıcılar var. Bu psikolojik olarak kullanıcıdan kullanıcıya da değişebilir. Coil Whine'li bir ekran kartı alacaksan veya bu problemle karşılaşacaksan bu ses şiddetinin hep aynı kalacağını düşünerek al.
Sizin kullandığınız ekran kartında CW var mı?

Ben GTX970 kullanıcısıyım. Aslında CW garip bir şey bazı oyunlarda hiç ses çıkarmamasına karşılık bazı oyunlarda ses çıkarabiliyor, bazı oyunlarda ise sadece oyun menüsünde ses yaparken oyun içinde ses yapmıyor. Ekran kartına binen yüke göre diyeceğim ama benim gözlemlerime göre öyle değil. Ayrıca ses azalmasını ben göremedim ki bence rahatsız edici bir ses değil.

Ben GTX970 kullanıcısıyım. Aslında CW garip bir şey bazı oyunlarda hiç ses çıkarmamasına karşılık bazı oyunlarda ses çıkarabiliyor, bazı oyunlarda ise sadece oyun menüsünde ses yaparken oyun içinde ses yapmıyor. Ekran kartına binen yüke göre diyeceğim ama benim gözlemlerime göre öyle değil. Ayrıca ses azalmasını ben göremedim ki bence rahatsız edici bir ses değil.
GTX 970'de CW var mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı