Evet yine ben, merhabalar.
Yeni bir bilgisayar aldığımı ve sıcaklık değerlerimi FurMark sonuçlarımı paylaşıp sizlerden destek almıştım. Bugün ise yeni destek talebim bu ses. Biraz araştırmalar yaptım. Coil whine gibi ama değil gibi de. Nedir bu ses? Zararlı mı? Nereden geliyor? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Evet, normal bir durum. Coil whine FPS yükseldikçe ortaya çıkar ve zararı yoktur. Ayrıca o sesin fanlarla ilgisi yok. Adı üstünde bobin sesi. Ses çok rahatsız edici olmadığı sürece önemli değil. Kaldı ki sizde de çok bir ses çıkarmıyor.
Coil whine zararlı değil sesi rahatsız edici sadece. Videodaki sesi coil whine a benzetemedim fan gibi geldi bana, fanları tek tek elinle yavaşça durdurup hangi fandan geldiğini bulabilirsin tabi elini devre elemanlarına değdirme sadece fanı durdur..
Coil whine zararlı değil sesi rahatsız edici sadece. Videodaki sesi coil whine a benzetemedim fan gibi geldi bana, fanları tek tek elinle yavaşça durdurup hangi fandan geldiğini bulabilirsin tabi elini devre elemanlarına değdirme sadece fanı durdur..
Merhabalar, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fanların her birini tek tek durdurup sesi aramayı denedim fakat fanlardan gelmiyor. Fanlar durduğunda ses devam ediyor. Forza Horizon 4 oynarken fark ettim. Fps 55 sabitleyince ses kesiliyor. 165e çıkarınca (Monitör 165Hz) ortalama 120-140fps lere geliyor ve ses başlıyor. Coil Whine benzettim ama emin olamadım.
HDD kontrol ettim oradan da gelmiyor.
Merhabalar, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fanların her birini tek tek durdurup sesi aramayı denedim fakat fanlardan gelmiyor. Fanlar durduğunda ses devam ediyor. Forza Horizon 4 oynarken fark ettim. Fps 55 sabitleyince ses kesiliyor. 165e çıkarınca (Monitör 165Hz) ortalama 120-140fps lere geliyor ve ses başlıyor. Coil Whine benzettim ama emin olamadım.
HDD kontrol ettim oradan da gelmiyor.
bütün fanların fişlerini çıkarıp çeker misin video sesi ayırt edebilelim.. powersup fanıyla da alakalı olabilir.. oyundayken yapıyorsa ekran kartı coil whine ı da olabilir veya ekran kartı daha fazla yük çektiği için power sup bobininden gelen coil whine da olabilir.. ancak dediğim gibi hiç bir zararı yok coil whine ın