Çözüldü Coil Whine'ın kaynağı nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dearepcik

Hectopat
Arkadaslar, eski PSU'm Frisby'di.
Şimdi XPG Pylon 650W'a gectim. Eskidende coil whine vardi sistemde. Simdi de var. Sorunun tam olarak ekran kartindan mi, yoksa PSU'dan mi kaynaklandigini tam olarak anlamis degilim.
Bosta iken hicbir ses gelmiyor. (Sadece fan sesi.)
Oyuna girdigimde ise bu coil whine dedigimiz viziltiya benzer sesler gelmeye basliyor.
Bugun ekran kartima undervolt yaptim. Ses biraz azaldi gibime geliyor. (Psikolojik de olabilir, emin degilim.)
Bu arada sorun oyundan Alt + Tab cektigimde bir tik artiyor.
Ayrica PSU'da coil whine varsa ses harici bir problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
15-20 dakika yapsaydınız iyi olurdu, 2 dakika yetersizdir diye düşünüyorum. Her neyse, ses arttı mı?
Ses yoktu desem? :D
Cok garip fakat ses yoktu. Oyunlarda oluyor. Bende cok garipsedim.
Birde bilgisayar kasasinin ustunde hava alsin diye miknatisli bir toz tutucu gibi bir sey var. Anlamissinizdir siz ne demek istedigimi. Oraya kulagimi yaklastirinca ses net geliyor. PSU'dan kaynakli bir sey olsa yukariya kadar ses gelmezdi diye dusunuyorum. Cunku cok şiddetli bir seste degil. Yani en azindan UV'li iken az geliyor.
Bu arada uste kulagimi yaklastirdigimda ses baya net geliyormus yeniden teyit amacli oyuna girip baktim.
Hocam kasanın kapagini acinca megersem ekran kartindan geldigini anladim. Sorun yokmus.
Hocam, büyük ihtimalle ekran kartında Coil Whine var. Coil Whine zararlı değildir. Ses yapar. Bobinlerin arasında bulunan silikonlardan dolayı ses olabilir.

15-20 dakika yapsaydınız iyi olurdu, 2 dakika yetersizdir diye düşünüyorum. Her neyse, ses arttı mı?
Ses yoktu desem? :D
Cok garip fakat ses yoktu. Oyunlarda oluyor. Bende cok garipsedim.
Birde bilgisayar kasasinin ustunde hava alsin diye miknatisli bir toz tutucu gibi bir sey var. Anlamissinizdir siz ne demek istedigimi. Oraya kulagimi yaklastirinca ses net geliyor. PSU'dan kaynakli bir sey olsa yukariya kadar ses gelmezdi diye dusunuyorum. Cunku cok şiddetli bir seste degil. Yani en azindan UV'li iken az geliyor.
Bu arada uste kulagimi yaklastirdigimda ses baya net geliyormus yeniden teyit amacli oyuna girip baktim.
Hocam kasanın kapagini acinca megersem ekran kartindan geldigini anladim. Sorun yokmus.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı