Çok asosyalim

Ailem dışarı çıkmama izin vermiyor izin verseler dışarı çıkıp gezelim ailem bana diyor dışarı çıkma soytarı gibi gezme dışarı çıkarsan yoldan çıkarsın diyorlar hep bana.

Ayrıca kendine şu soruları sor öncelikle:
-İnsanlarla neden konuşmuyorum/iletişim kurmuyorum?
İletişim kurmak/konuşmak istemiyor musun? Yoksa iletişim kurmayı/konuşmayı beceremiyor musun?

-Toplum içinde neden aktivite yapmıyorum?
Rezil olmaktan/alay edilmekten mi korkuyorum? Gereksiz/anlamsız mı görüyorum?

-Neden insanlar benimle arkadaş olmaya yanaşmıyor?
Pasif/uysal olduğum için mi yanaşmıyorlar? Yoksa onlara soğuk davrandığım/yüz vermediğim için mi ?

Bu 3 soru önemli, bu 3 soruya göre az çok belli olur senin sorununun asosyallik mi yoksa utangaçlık mı olduğu.

Eğer utangaçlık ise aile/çevre/uzman yardımı ile aşman lazım mutlaka.

Ama asosyallik ise keyfine kalmış
@CovidTR

Ailem dışarı çıkmama izin vermiyor bana diyorlar dünya kötüdür biri seni kaçırır diyorlar ama 16 yaşındayım boyum uzun 1.90 boyum var nasıl beni kaçıracaklar ailem saçmalıyor.

Ayrıca şunu söyleyeyim. Bana da asosyal diyorlar ama gerçekten ne kadar az kişiyle konuşursan hayatın o kadar iyi oluyor boş ver. Dediğim gibi git kendini bir konuda geliştir, ders çalış falan keyfine bak

Hocam halaya girdiğinizde zaten yaninizdaki kişi size olaya katıyor. Siz gidin girin halaya anlamicaksiniz bile çektiğinizi.

Aileme göre her dışarı çıkıp gezen insan soytarı oluyormuş bu yüzden benim dışarı çıkmama izin vermiyorlar.
Hocam halaya girdiğinizde zaten yaninizdaki kişi size olaya katıyor. Siz gidin girin halaya anlamicaksiniz bile çektiğinizi.

Bu akşam düğün var halay çekeceğim zaten.
Vallahi böyle devam ederseniz eziklerler sizi biraz gidin takılın.

Ailem sanki dışarı çıkmama izin veriyor mu ben çıkmıyorum.

Aileme göre her dışarı çıkıp gezen insan soytarı oluyormuş bu yüzden benim dışarı çıkmama izin vermiyorlar.
Dışarıda gezmeyi ben de sevmem zaten. Gezmekle ilgili de bir şey söylemedim ki. Eğer o bir şey satma kısmını diyorsan onu boşversen de olur. Ben senin yerinde olsam üniversiteyi bekler, iyi bir üniversite kazanıp daha farklı ortamlarda bulunuru. Çünkü aileden de olabilir. Neden bilmiyorum ben ailemin yanında normalden daha fazla utangaç oluyorum mesela.

Ben sabrediyorum ama ailem sabretmiyor ailem diyor hemen bugün gözaçık ol zamana bırakmıyorlar lisenin bitmesine 2 yıl kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…