Çok asosyalim

İnsanların olduğu yerlere git, ders çalışırken sana yakın kütüphanelere uğra orada çalış, tek başına bir yerlere gezmeye git yolda gördüğün insanlara "şuraya nasıl gidebilirim, bunu nasıl bulabilirim" tarzı sorular sor. Bu işler Discord ile çözülecek şeyler değil bence. Ne de olsa bir yerden sonra sen de iş hayatına gireceksin ve sürekli olarak insanlarla iletişimde olman gerekecek. Bu yüzden mümkün olduğunca sokakta tanımadığın insanlarla konuş. 1-2 cümlelik yol sorma konuşması olsa bile bu da bir başlangıçtır.

Ailem dışarı çıkmama izin vermiyor izin verseler dışarı çıkıp gezelim ailem bana diyor dışarı çıkma soytarı gibi gezme dışarı çıkarsan yoldan çıkarsın diyorlar hep bana.
 
Ayrıca kendine şu soruları sor öncelikle:
-İnsanlarla neden konuşmuyorum/iletişim kurmuyorum?
İletişim kurmak/konuşmak istemiyor musun? Yoksa iletişim kurmayı/konuşmayı beceremiyor musun?

-Toplum içinde neden aktivite yapmıyorum?
Rezil olmaktan/alay edilmekten mi korkuyorum? Gereksiz/anlamsız mı görüyorum?

-Neden insanlar benimle arkadaş olmaya yanaşmıyor?
Pasif/uysal olduğum için mi yanaşmıyorlar? Yoksa onlara soğuk davrandığım/yüz vermediğim için mi ?

Bu 3 soru önemli, bu 3 soruya göre az çok belli olur senin sorununun asosyallik mi yoksa utangaçlık mı olduğu.

Eğer utangaçlık ise aile/çevre/uzman yardımı ile aşman lazım mutlaka.

Ama asosyallik ise keyfine kalmış :D
@CovidTR
 
Yeni çevreler edin, devamlı dışarıda ol. Ben bir çaydan çok iyi bir çevre edindim. Her günüm onlarla geçiyor artık. A101'deki kasiyerler ile bile artık konuşmaya başladık. Her gün su aldığım için gel, al aramızda bir muhabbet oluştu. Sen daha iyisini yapabilirsin.

Ailem dışarı çıkmama izin vermiyor bana diyorlar dünya kötüdür biri seni kaçırır diyorlar ama 16 yaşındayım boyum uzun 1.90 boyum var nasıl beni kaçıracaklar ailem saçmalıyor.
 
Senden 2 yaş büyüğüm dışarıda ben de senin durumuna geliyorum. Tek fark internette ya da tanıdıklarla konuşurken atlatıyorum. Çok da umrumda değil ama. Kimse halay çektiği için sosyal olmuyor. kimse de çekmediği için asosyal olmuyor. İlla ben insanlarla konuşmak istiyorum dersen bence okuldan arkadaş edin. Eğer yüz yüze olmuyorsa wp'den ya da instagram'dan yaz. Direk yazamam dersen ilgi alanın odaklı bişeyler bul. bahane bulup yaz. Ben photoshop ile ilgiliydim. daha önce hiç konuşmadığım sadece yüz yüze gördüğüm birine instagram'dan yazdım durumu anlattım fotoları kullansam bir şey olur mu diye sohbet yürüdü gitti. Ben de 4 yıl öncesine kadar kimseyle konuşmazdım aslında ama bi sebepten ötürü 3 ay boyunca dışarıda babamla insanlara bir şey sattım. İşlek bir caddede insanlara gerekli bir şeyler satınca birçok kişi durup soruyor ve hepsiyle ayrı ayrı konuşma fırsatın oluyor. aynı dönem babamın bir arkadaşı bana sokaktan geçene insanlara merhaba bile diyemezsin dedi. En son tanımadığım biriyle fotoğraf çekindik o derece. Genel olarak ben seni anlıyorum aslında. Hala benim de dışarıda birine kolay gelsin derken bile sesim çıkmıyor duymuyorlar. Ama ben bunda bir sıkıntı görmüyorum. Belki senin için daha iyidir. Kendini ilgi alanın olan şeylere vererek başarılı olabilirsin. Ya da ders çalışıp iyi bir üniversite kazanıp üniversitede her şeyin farklı olmasını sağlayabilirsin(bunu öneririm.)
Ayrıca şunu söyleyeyim. Bana da asosyal diyorlar ama gerçekten ne kadar az kişiyle konuşursan hayatın o kadar iyi oluyor boş ver. Dediğim gibi git kendini bir konuda geliştir, ders çalış falan keyfine bak
 
Senden 2 yaş büyüğüm dışarıda ben de senin durumuna geliyorum. Tek fark internette ya da tanıdıklarla konuşurken atlatıyorum. Çok da umurumda değil ama. Kimse halay çektiği için sosyal olmuyor. Kimse de çekmediği için asosyal olmuyor. İlla ben insanlarla konuşmak istiyorum dersen bence okuldan arkadaş edin. Eğer yüz yüze olmuyorsa Wp'den ya da Instagram'dan yaz. Direk yazamam dersen ilgi alanın odaklı bir şeyler bul. Bahane bulup yaz. Ben Photoshop ile ilgiliydim. Daha önce hiç konuşmadığım sadece yüz yüze gördüğüm birine Instagram'dan yazdım durumu anlattım fotoları kullansam bir şey olur mu diye sohbet yürüdü gitti. Ben de 4 yıl öncesine kadar kimseyle konuşmazdım aslında ama bir sebepten ötürü 3 ay boyunca dışarıda babamla insanlara bir şey sattım. İşlek bir caddede insanlara gerekli bir şeyler satınca birçok kişi durup soruyor ve hepsiyle ayrı ayrı konuşma fırsatın oluyor. Aynı dönem babamın bir arkadaşı bana sokaktan geçene insanlara merhaba bile diyemezsin dedi. En son tanımadığım biriyle fotoğraf çekindik o derece. Genel olarak ben seni anlıyorum aslında. Hala benim de dışarıda birine kolay gelsin derken bile sesim çıkmıyor duymuyorlar. Ama ben bunda bir sıkıntı görmüyorum. Belki senin için daha iyidir. Kendini ilgi alanın olan şeylere vererek başarılı olabilirsin. Ya da ders çalışıp iyi bir üniversite kazanıp üniversitede her şeyin farklı olmasını sağlayabilirsin(bunu öneririm.)

Aileme göre her dışarı çıkıp gezen insan soytarı oluyormuş bu yüzden benim dışarı çıkmama izin vermiyorlar.
Hocam halaya girdiğinizde zaten yaninizdaki kişi size olaya katıyor. Siz gidin girin halaya anlamicaksiniz bile çektiğinizi.

Bu akşam düğün var halay çekeceğim zaten.
Vallahi böyle devam ederseniz eziklerler sizi biraz gidin takılın.

Ailem sanki dışarı çıkmama izin veriyor mu ben çıkmıyorum.
 
Aileme göre her dışarı çıkıp gezen insan soytarı oluyormuş bu yüzden benim dışarı çıkmama izin vermiyorlar.
Dışarıda gezmeyi ben de sevmem zaten. Gezmekle ilgili de bir şey söylemedim ki. Eğer o bir şey satma kısmını diyorsan onu boşversen de olur. Ben senin yerinde olsam üniversiteyi bekler, iyi bir üniversite kazanıp daha farklı ortamlarda bulunuru. Çünkü aileden de olabilir. Neden bilmiyorum ben ailemin yanında normalden daha fazla utangaç oluyorum mesela.
 
Dışarıda gezmeyi ben de sevmem zaten. Gezmekle ilgili de bir şey söylemedim ki. Eğer o bir şey satma kısmını diyorsan onu boş versen de olur. Ben senin yerinde olsam üniversiteyi bekler, iyi bir üniversite kazanıp daha farklı ortamlarda bulunuru. Çünkü aileden de olabilir. Neden bilmiyorum ben ailemin yanında normalden daha fazla utangaç oluyorum mesela.

Ben sabrediyorum ama ailem sabretmiyor ailem diyor hemen bugün gözaçık ol zamana bırakmıyorlar lisenin bitmesine 2 yıl kaldı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı