Çok az kalori almak

lucitikxD

Hectopat
Dostlar selam. Öncelikle kendimden bahsedeyim 138 kilo, 185cm biriydim şu an 133 kiloya indim, 2 hafta oldu sanırım. Beslenmem ile ilgili sıkıntılar seziyorum ama bir türlü anlam veremediğim bir durum bu. Günlük almam gereken kaloriden çok az kalori alıyorum. Her gün aynı şeyleri yiyorum diyebilirim. 1000 kalori alıyorum günlük ortalama çok az muhtemelen. Fakat doyuyorum ve kendimi iyi hissediyorum. Kafama takılan şey, almam gereken kalori miktarını hesaplayınca çıkıyor. Düşüncelerinizi almak istedim. Bir de supplement ile ilgili sorum olacak. Günlük 90gr protein alıyorum ortalama, protein tozu alacağım büyük ihtimalle ekstra, evde bcaa duruyor onu kullanmaya başlayacağım ve pre-workout kullanacağım. Ekstra almam gereken bir şey var mıdır ya da şunu şöyle yap dediğiniz? L-Carnitine kullanmalı mıyım mesala? Yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar.

Merhaba, günlük almanız gereken asgari kalori, günlük harcadığınız kaloriden 300 ila 500 kalori az olmalıdır. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Çok az veya bazal metabolizma hızının altında kalori alımı kısa vadede işe yarasına da uzun vadede kilo kaybınıza çok büyük sekte uğratacaktır. Bildiğiniz gibi insan vücudu ortama adaptasyon sağlayabilen ve bu değişiklikler neticesinde kendisinde birtakım farklılıklar yaratabilen bir organizmanın bütünüdür. Çok az kalori almak vücudunuza, "Ben temel yaşamsal faaliyetlerimi sürdürebilecek kadar kalori alamıyorum, bu sebeple metabolik aktivitelerimi yavaşlatmamam gerekiyor" mesajını vermiş olursunuz. Bu mesaj, bazal metabolizma hızınızın düşmesine ve gün içinde daha bitkin olmanıza neden olur. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme ile verdiğiniz kilo kalıcı olur, hem de herhangi bir sağlık sıkıntısı çekmezsiniz.

Merhaba, günlük almanız gereken asgari kalori, günlük harcadığınız kaloriden 300 ila 500 kalori az olmalıdır. Bu şekilde sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Çok az veya bazal metabolizma hızının altında kalori alımı kısa vadede işe yarasına da uzun vadede kilo kaybınıza çok büyük sekte uğratacaktır. Bildiğiniz gibi insan vücudu ortama adaptasyon sağlayabilen ve bu değişiklikler neticesinde kendisinde birtakım farklılıklar yaratabilen bir organizmanın bütünüdür. Çok az kalori almak vücudunuza, "Ben temel yaşamsal faaliyetlerimi sürdürebilecek kadar kalori alamıyorum, bu sebeple metabolik aktivitelerimi yavaşlatmamam gerekiyor" mesajını vermiş olursunuz. Bu mesaj, bazal metabolizma hızınızın düşmesine ve gün içinde daha bitkin olmanıza neden olur. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme ile verdiğiniz kilo kalıcı olur, hem de herhangi bir sağlık sıkıntısı çekmezsiniz.
Evet bunun bende farkındayım hatta size günlük beslenme rutinimi söyleyeyim. Sabah 3 yumurta kırıyorum tavaya çok az bir yağ ile üstüne 3 tane füme atıyorum kahvaltım bu kadar. Sonra spora gidiyorum geliyorum uyuyorum. Kalkığımda tavuk 180gr tavuk göğsü ve 200gr bulgur pilavı yiyorum. 1 Günlük beslenmem böyle oluyor. Fakat şöyle bir düşünce var aklımda. Ders çalışmaya başlayacağım bir kaç gün sonra kısacası spordan sonra uyumayacağım artık. Spordan gelince bir öğün daha ekleyeceğim gibi duruyor. Öneriniz varsa beklerim.

Evet bunun bende farkındayım hatta size günlük beslenme rutinimi söyleyeyim. Sabah 3 yumurta kırıyorum tavaya çok az bir yağ ile üstüne 3 tane füme atıyorum kahvaltım bu kadar. Sonra spora gidiyorum geliyorum uyuyorum. Kalkığımda tavuk 180gr tavuk göğsü ve 200gr bulgur pilavı yiyorum. 1 Günlük beslenmem böyle oluyor. Fakat şöyle bir düşünce var aklımda. Ders çalışmaya başlayacağım bir kaç gün sonra kısacası spordan sonra uyumayacağım artık. Spordan gelince bir öğün daha ekleyeceğim gibi duruyor. Öneriniz varsa beklerim.
Bir diyetisyene başvurmanızı öneririm.

Evet bunun bende farkındayım hatta size günlük beslenme rutinimi söyleyeyim. Sabah 3 yumurta kırıyorum tavaya çok az bir yağ ile üstüne 3 tane füme atıyorum kahvaltım bu kadar. Sonra spora gidiyorum geliyorum uyuyorum. Kalkığımda tavuk 180gr tavuk göğsü ve 200gr bulgur pilavı yiyorum. 1 günlük beslenmem böyle oluyor. Fakat şöyle bir düşünce var aklımda. Ders çalışmaya başlayacağım birkaç gün sonra kısacası spordan sonra uyumayacağım artık. Spordan gelince bir öğün daha ekleyeceğim gibi duruyor. Öneriniz varsa beklerim.

Önerim 2. öğününüzü zaman dilimlerine ayırmanız yani 2 saat aralıklarla yemeğinizi yicekseniz hemen değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı