Çok çekirdekli işlemci vs Tek çekirdekli işlemci

Bütçe
25.000 - 30.000

Eudaimonia

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Galax RTX 4060 TI 8 GB OC
Intel Core i5-12400F
2x16 Corsair RGB Pro 3200 MHZ DDR4
ASUS Prime H-610M-K D4 ARGB
Samsung 970 Evo Plus 1 TB M2 SSD
Starryfort SF21 RGB Tempered Glass mini-Tower ATX PC case
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu yaz yeni PC toplamak istiyorum. Çok ciddi boyutta 3D çizim vs yapma planım yok fakat belli başlı Photoshop ve editler yapmak istiyorum. Aynı zamanda güncel oyunları da oynatacak bir bilgisayar istiyorum.

Yaptığım araştırmalar sonucunda oyunlarda tek çekirdekli, edit işlemlerinde ise çok çekirdekli işlemcilerin daha iyi olduğunu gördüm.

Şimdi çok çekirdekli işlemci alırsam oyunlarda performansım çok mu düşecek? Bu bağlamda önerebileceğiniz işlemciler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alakası yok.

Çok çekirdekli işlemciler elbette oyun performansını bir seviyeye kadar düşürür ama tek çekirdekli işlemci ile dağlar kadar fark olmayacağını düşünüyorum.

Güncel işlemciler iki sorununu halledecektir. Bu sorun eskiden büyük farklar yaratıyordu. Örn: i5 9400f tek çekirdek performans yüksek R5 3600 çoklu çekirdek yüksekti. Şuan hemen hemen hepsi güçlü.

Tek çekirdekli işlemci mi kaldı yahu haberim yok?

Hayır, senin fark edebileceğin bir fark yok, ayrıca programların yazılımlarına göre çekirdek kullanımı dağılımı vardır, çok eski programlarda bu yok - en basit örnek windowsun kendi zip aracı.

Bütçene uygun en iyi performansı verecek parçaları al. Ya da sonradan işlemciyi veya ekran kartını değiştireceksen ona göre yatırım yap.

Saçma alakasız.

Milattan kalma işlemciler tek çekirdek. Konu başlığı çok saçma.

Dostum olayı bilmediğim için soruyorum zaten. Oyunlarda bir tek çekirdek mevuzsunu duydum onu sordum. Bilsem neden sorayım?

Arkadaş her alde çekirdek sayısı daha az olan işlemcileri söylemiş.

Aynen öyle onu sormak istemiştim. Yardımın için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…