Çok çekirdekli işlemci vs Tek çekirdekli işlemci

Bütçe
25.000 - 30.000
Arkadaş her alde çekirdek sayısı daha az olan işlemcileri söylemiş.

Yok öyle değil, eskiden öyle bir muhabbet vardı, Single Core oyunlarda ve multi Core render da önemli tarzında. Genel olarak doğru olsa da bundan ziyade daha çok genel performansa ve kullandığı teknolojilere de bakmak lazım(bkz: "X3D" işlemciler).

Şöyle bir şey de var zaten güncel hemen hemen bütün işlemcilerin tekli çekirdek performansı yüksek ve birbirine yakın fark daha çok çoklu çekirdekte ortaya çıkıyor.
Şöyle örnek vereyim 5 bin TL'ye satılan 7500F ile 25 bin TL'ye satılan 14900KS arasında %25 tekli çekirdek performans farkı, %150-200 çoklu çekirdek performans farkı var.

Dostum olayı bilmediğim için soruyorum zaten. Oyunlarda bir tek çekirdek mevuzsunu duydum onu sordum. Bilsem neden sorayım?

Aynen öyle onu sormak istemiştim. Yardımın için teşekkürler.

Bu da bizi şuraya getiriyor, bütçe ve genel ihtiyaca bağlı olarak seçim yapılması daha doğru.

Bütçene göre 7500F + 4060 Ti sistemler olabilir, veya ekran kartını 2.el alıp, işlemci performansı çok daha yüksek Intel sistemler de toplanabilir.

Yok öyle değil, eskiden öyle bir muhabbet vardı, Single Core oyunlarda ve multi Core render da önemli tarzında. Genel olarak doğru olsa da bundan ziyade daha çok genel performansa ve kullandığı teknolojilere de bakmak lazım(bkz: "X3D" işlemciler).

Şöyle bir şey de var zaten güncel hemen hemen bütün işlemcilerin tekli çekirdek performansı yüksek ve birbirine yakın fark daha çok çoklu çekirdekte ortaya çıkıyor.
Şöyle örnek vereyim 5 bin TL'ye satılan 7500F ile 25 bin TL'ye satılan 14900KS arasında %25 tekli çekirdek performans farkı, %150-200 çoklu çekirdek performans farkı var.

Bu da bizi şuraya getiriyor, bütçe ve genel ihtiyaca bağlı olarak seçim yapılması daha doğru.

Bütçene göre 7500F + 4060 Ti sistemler olabilir, veya ekran kartını 2.el alıp, işlemci performansı çok daha yüksek Intel sistemler de toplanabilir.

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler, oyundan yana bir sıkıntı olmayacak o zaman. Bütçem 25k civarında ve ekran kartı olarak 4060 düşünüyorum. İşlemci olarak i5 12400F düşünüyorum şu an. Sence yeterli olur mu editleme için?

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler, oyundan yana bir sıkıntı olmayacak o zaman. Bütçem 25k civarında ve ekran kartı olarak 4060 düşünüyorum. İşlemci olarak i5 12400F düşünüyorum şu an. Sence yeterli olur mu editleme için?
4060 Ti almıyacaksanız darboğaz yapmayacağını düşünüyorum hayırlı olsun. Söylemeyi unutmuşum i5 12400f biraz daha oyun için bir işlemci bütçen varsa i7 bakabilirsin.

4060 Ti almayacaksanız darboğaz yapmayacağını düşünüyorum hayırlı olsun. Söylemeyi unutmuşum i5 12400F biraz daha oyun için bir işlemci bütçen varsa i7 bakabilirsin.

Evet hocam Ti almayacağım. Bu bütçe civarında hangi i7 işlemiciyi önerirsiniz? Ekran kartıyla da uyumlu olacak şekilde.

Hocam bütçenizi yeni gördüm i7'ler çok uçuk bir fiyatta i5 12400F sizi profesyonel 3D bir edit yapmayacaksanız iyi bir şekilde götürür.

Aynen öyle hocam çok uçuk kaçık 3D editlemeler yapmayağım. Tekrardan teşekkürler tavsiyelerin için, iyi günler.

Cekirdekler hamaldir. Bazi isler dar alanlarda oldugu icin cok kalabalik bir ekibin olsa da adamlari calistiramazsin cunku yer yoktur. Bazi islerde de ayni anda bir suru hamal mal tasir, cok hizli biter is.

Simdi bu hamallar ne kadar guclu olursa isin o kadar erken biter. Eskiden Intel islemcilerin cekirdekleri daha az ama daha gucluydu, su zenci kasli abiler gibiydi. AMD islemcilerde cekirdek sayisi fazlaydi ama bu cekirdekler daha zayifti.

Su an AMD iki konuda da postayi koymus durumda. Ryzen 7600X al kafan her konuda rahat eder.

4060 + 12400f den ziyade, malum yaz geliyor, indirim kovalayın, 23-26k civarı 7500f +4060 ti sistem bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı