Çok eski bir bilgisayara yeni parça takılabilir mi?

Bütçe
1100

Marik Ishtar

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar benim pek bilgim yok o yüzden sizlere sormak istedim.

Benim bilgisayarımın parçaları oldukça eski ben şöyle bir şey düşünüyorum işlemcimi değil de ekran kartım ile ana kartımı değiştirmek istiyorum,
Daha sonra işlemcimide değiştireceğim ama bütçem şu anlık yok yeterince. Peki diyelim ben ekran kartım ile ana kartımı değiştirdim diğer parçalar kötü onlar bir soruna neden olabilir mi bilgisayar açılmaya çalışmayabilir mi, yoksa hepsini toptan aynı zamandamı değiştirmem gerekir.

Eğer sorun olmaz ise anakart, RAM, ekran kartı için bütçem 1100 lira ne alabilirim?

Şu anki işlemci Pentium Dual Core E5400
Ekran kartı GeForce G100
Anakart G31M-S2L (DDR2)

Sizlerden yardım bekliyorum.

Sisteminizi belirtin. Nasıl öğreneceğinizi bilmiyorsanız AIDA64 gibi uygulamalar ile öğrenebilirsiniz.

Her anakarta her işlemciyi, RAM'i takamazsınız mesela. Şu an kullandığınız şeyleri bilmeden öneri yapamayız.

Şu anki işlemci Pentium Dual Core E5400.
Ekran kartı GeForce G100.
Anakart G31M-S2L (DDR2)

Dediğim gibi ana kartı ekran kartını değişmeyi düşünüyorum, diğerlerini de değiştirmem mi gerekir?

İkinci el düşünüyor musunuz? 1100 liraya şu an sıfır olarak düzgün RAM, anakart ve işlemci bulamazsınız.

Üçünü de garanti değiştirmem gerekiyor yani?
DDR2 bir sisteminiz var. Sisteminizi güncel/güncele yakın bir hale getirmek için DDR4'e çevirmek gerekiyor, DDR4 yapmak için de ikinci el bakmanız gerekecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı