Saatlerce ekrana bakıyorum ders çalışmak için, üzerinde notlar falan alıyorum. Göz sağlığım için ne yapabilirim?
Mavi ışık gözlükleri vardı onlardan alın kesinlikle eğer gün içinde çok bakıyorsanız. Ayrıyeten hafif gece modunda kullanın.
Monitörü kaliteli seçebilirsiniz. Oled ekran kullanıp düşük mavi ışık modunu seçin. Gözünüzü daha az yorarSaatlerce ekrana bakıyorum ders çalışmak için, üzerinde notlar falan alıyorum. Göz sağlığım için ne yapabilirim?
Telefondan çalışıyorum. Dinamic amoled ekranMonitörü kaliteli seçebilirsiniz. Oled ekran kullanıp düşük mavi ışık modunu seçin. Gözünüzü daha az yorar
Migrostan 100 tlye almıştım pek işe yaramıyor sanki. Sarı gözlükler var bir de o da bayağı sarı yapıyor rahatsız ediyor uzun süreden sonraMavi ışık gözlükleri vardı onlardan alın kesinlikle eğer gün içinde çok bakıyorsanız. Ayrıyeten hafif gece modunda kullanın.
Ve havuç yiyin tabii ki![]()
Telefondan çalışıyorum. Dinamic AMOLED ekran.
Migros'tan 100 TL'ye almıştım pek işe yaramıyor sanki. Sarı gözlükler var bir de o da bayağı sarı yapıyor rahatsız ediyor uzun süreden sonra.
Dediğiniz doğru. Dinamic amoled ekran ise titreşim azaltması vardır.Eğer monitörün titreme yapıyorsa dikkat et. Fakat kaliteli bir markanın kaliteli bir modelini kullanıyorsan pek sorun teşkil etmez.
Hocam gözlük kullanıyor musunuz?
Dediğiniz doğru. Dinamic AMOLED ekran ise titreşim azaltması vardır.
Dinamic amoled şart değil, VA, IPS, OLED vb. her türlü ekran titremiş yapabilir. Mesela uygun fiyatlı ucuz gaming bazı gaming monitörlerde VRB adında gecikmeyi düşüren ve çok ciddi titreşim oluşturarak özelliklere sahip göz yoran monitörler var, buna dikkat etmek gerek.Dinamic amoled ekran ise titreşim azaltması vardır.
20-30 dakikada bir ekrana bakmaya ara verin ve 30-40 saniye falan uzaklara bakın.Saatlerce ekrana bakıyorum ders çalışmak için, üzerinde notlar falan alıyorum. Göz sağlığım için ne yapabilirim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.