Çok fazla ekrana bakan kişi göz sağlığı için ne yapmalı?

alquo

Decapat
Daha fazla  
Saatlerce ekrana bakıyorum ders çalışmak için, üzerinde notlar falan alıyorum. Göz sağlığım için ne yapabilirim?

Saatlerce ekrana bakıyorum ders çalışmak için, üzerinde notlar falan alıyorum. Göz sağlığım için ne yapabilirim?

Mavi ışık gözlükleri vardı onlardan alın kesinlikle eğer gün içinde çok bakıyorsanız. Ayrıyeten hafif gece modunda kullanın.

Mavi ışık gözlükleri vardı onlardan alın kesinlikle eğer gün içinde çok bakıyorsanız. Ayrıyeten hafif gece modunda kullanın.

Ve havuç yiyin tabii ki 😀

Monitörü kaliteli seçebilirsiniz. Oled ekran kullanıp düşük mavi ışık modunu seçin. Gözünüzü daha az yorar
Telefondan çalışıyorum. Dinamic amoled ekran

Ve havuç yiyin tabii ki 😀
Migrostan 100 tlye almıştım pek işe yaramıyor sanki. Sarı gözlükler var bir de o da bayağı sarı yapıyor rahatsız ediyor uzun süreden sonra

Telefondan çalışıyorum. Dinamic AMOLED ekran.

Migros'tan 100 TL'ye almıştım pek işe yaramıyor sanki. Sarı gözlükler var bir de o da bayağı sarı yapıyor rahatsız ediyor uzun süreden sonra.

Evet arada gözünüzü dinlendirmeniz daha mantıklı olur ancak bu çağda mavi ışıktan kaçışın kesin ve konforlu bir yolu yok ne yazikki.

Dinamic amoled ekran ise titreşim azaltması vardır.
Dinamic amoled şart değil, VA, IPS, OLED vb. her türlü ekran titremiş yapabilir. Mesela uygun fiyatlı ucuz gaming bazı gaming monitörlerde VRB adında gecikmeyi düşüren ve çok ciddi titreşim oluşturarak özelliklere sahip göz yoran monitörler var, buna dikkat etmek gerek.

20-30 dakikada bir ekrana bakmaya ara verin ve 30-40 saniye falan uzaklara bakın.
Sürekli yakına bakınca gözün odağı bozuluyor. O yakından bakılan şeyin ne olduğu fark etmez.

Mavi ışık filtresi sadece uykuyu iyileştirir ve göz ağrısını azaltır, bozulmasını değiştirmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı