Çok kıskanç biriyim nasıl yenebilirim?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar merhaba. Konu çok kıskanç insanım nasıl yeneceğim? Örnek vereyim. Sürekli arkadaşlar hayatımı beğenmiyorum ve arkadaşım yok. Bir tek kuzenim var. Kuzenle çok samimi değil artık. Onun arkadaşları var çevresi var benim niye yok. Laptop aldım. Onda MacBook var bende niye bu var diyorum. Onda gördüklerim bende olmayınca kötü bilgisayarım varmış gibi hissediyorum ve şimdi bilgisayarımı beğenmiyorum pişmanım falan. Niye olmuyor anlamıyorum? Tavsiyeler verir misiniz?

Bende yaşıyorum hocam bunu, sanırım kalıcı bir çözümü yok ama düşünmeye başladığın gibi aman neyse ben bununla eğlenebiliyorum bana yeter deyip geçiyorum. Birkaç arkadaş edinmeniz yararınıza olabilir. :D

Aile yapımızdan dolayı pek paylaşımcı bir birey değilim, hala değilim ama az da olsa kırdım bu durumu. Önceden bazı şeyler için hastalık derecesinde ben de kıskançtım. Küçük şeylerle başlayın, elinizdekilerin değerini bilin, ufak ufak paylaşmayı deneyin. O gözle bakmaya başlayınca kendinize telkinde bulunun doğru olmadığını. 🙂

Nasıl yani hocam.

Bazen bana da oluyor şükretmeyi bilmek lazım.

Gerçekçi düşünmeye başlamalısın.

Mesela üzgün olduğun bir anda kafanı kaldır ve "Ben ne yapıyorum bu mantıklı mı?" diye sor. Gerçekçi çözümler üret o an içinde bakış açını değiştirmeye çalış bir anda.

Örnek vereyim diyette olan birisi çok şeker yemek istiyor önünde şeker var tam bunu açıp yiyecekken realist olup bunun bir işe yaramayacağını, sadece bir anlık heves için koskoca diyetini bozacağını düşünüp vazgeçebilir.

Veya kıskançlık içindeyken bir anda kafanı kaldırıp elinde olanların aslında gayet iyi olduğunu, bunu bile bulamayan köyde yaşayan akşama kadar saman taşıyan insanların olduğunu fark edince geçiveriyor bir anda.

Arkadaşlar merhaba. Konu çok kıskanç insanım nasıl yeneceğim? Örnek vereyim. Sürekli arkadaşlar hayatımı beğenmiyorum ve arkadaşım yok. Bir tek kuzenim var. Kuzenle çok samimi değil artık. Onun arkadaşları var çevresi var benim niye yok. Laptop aldım. Onda MacBook var bende niye bu var diyorum. Onda gördüklerim bende olmayınca kötü bilgisayarım varmış gibi hissediyorum ve şimdi bilgisayarımı beğenmiyorum pişmanım falan. Niye olmuyor anlamıyorum? Tavsiyeler verir misiniz?
Eğer yaşın küçükse olgunlaşmayı bekle. Eğer küçüklüğünden beri Acun'un kızı gibi büyütülüp (Bu sadece bir örnek, Acun'un kızını nasıl büyüttüğünü bilmiyorum. :) ) tüm istediklerin sen üzülme diye yapıldıysa bu normal. Yapılacak çok da bir şey yok.

Bazen bana da oluyor şükretmeyi bilmek lazım.

Gerçekçi düşünmeye başlamalısın.

Mesela üzgün olduğun bir anda kafanı kaldır ve "Ben ne yapıyorum bu mantıklı mı?" diye sor. Gerçekçi çözümler üret o an içinde bakış açını değiştirmeye çalış bir anda.

Örnek vereyim diyette olan birisi çok şeker yemek istiyor önünde şeker var tam bunu açıp yiyecekken realist olup bunun bir işe yaramayacağını, sadece bir anlık heves için koskoca diyetini bozacağını düşünüp vazgeçebilir.

Veya kıskançlık içindeyken bir anda kafanı kaldırıp elinde olanların aslında gayet iyi olduğunu, bunu bile bulamayan köyde yaşayan akşama kadar saman taşıyan insanların olduğunu fark edince geçiveriyor bir anda.
Hocam son paragraf bana bi etki etmiyor ben düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı