Çok oyun yüklemek HDD'e zararlı mı?

Hocam Windows sistemleri HDD'ye kurduğunda genel olarak %100 oluyor sisteminizi SSD alıp kurmanız daha iyi olur ve 30-40 en fazla 80-90 GB boş yer oldukça sıkıntı yaşatmaz oyun içinde (sistem SSD de ise)

HDD'ler için o ısı 60 derece mi genel sistem parçalarında 100 derece ve üstü sıkıntı da.

Genel parçalar öyle ama HDD ve SSD'ler çok ısınmaz. O yüzden 65-70 üstü sıkıntı baya.

1TB SSD var bende 600GB doldursam sisteme etki eder mi? Yoksa oyunlari sadece HDD'ye yükleyip, SSD(Windows'un kurulu oldugu) yeri boş mu bırakayım

Sisteme bir etki etmez ama oyunları HDD'ye koyarsanız oyunlar biraz daha yavaş çalışır.

Genel parçalar öyle ama HDD ve SSD'ler çok ısınmaz. O yüzden 65-70 üstü sıkıntı bayağı.

Bunu öğrendiğim iyi oldu bakım yapmadan önce PC biraz ısınıyordugenel parçalar 93'ü görüyordu SSD boştayken 71 görmüştü geçen konu açmıştım birkaç şey yaptım düşürdüm ama fanım da bozuk olduğunu öğrendim SSD'deki ısıya dikkat edeyim bari ( M.2 SSD)

Bunu öğrendiğim iyi oldu bakım yapmadan önce PC biraz ısınıyordugenel parçalar 93'ü görüyordu SSD boştayken 71 görmüştü geçen konu açmıştım birkaç şey yaptım düşürdüm ama fanım da bozuk olduğunu öğrendim SSD'deki ısıya dikkat edeyim bari ( M.2 SSD)

SSD genel olarak fan sayesinde soğuyor. Bozuk olduğundan ısınıyordur zaten. 71 yüksek bayağı. Ben en fazla 56 gördüm. Dikkat edin dediğiniz gibi.

Hocam sise önerim 100% kapasite ile doldurmamak, eğer içinde işletim sistemide kuruluysa zarar veri.
Hocam Windows sistemleri HDD'ye kurduğunda genel olarak %100 oluyor sisteminizi SSD alıp kurmanız daha iyi olur ve 30-40 en fazla 80-90 GB boş yer oldukça sıkıntı yaşatmaz oyun içinde (sistem SSD de ise)

HDD'ler için o ısı 60 derece mi genel sistem parçalarında 100 derece ve üstü sıkıntı da.

Hocam sise önerim 100% kapasite ile doldurmamak, eğer içinde işletim sistemide kuruluysa zarar verir, ama içinde sadece oyun varsa zarar vermez.

Sadece 600 GB kullanıyorum 291 GB boş. İşletim sistemi de SSD'de kurulu o da 222 GB 80 GB boş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı