Çok takıntılı olmak

DOGSHIVERING

Hectopat
Güzel bir olay yaşasam bile tüm günüm mutlu geçerken kötü bir olay yaşarsam tüm günümü mutsuz, gergin geçiriyorum ve hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bu sizde de oluyor mu?
Bunların büyük olmasına gerek yok, gün içinde küçük şeyler bile olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir olay yaşasam bile tüm günüm mutlu geçerken kötü bir olay yaşarsam tüm günümü mutsuz, gergin geçiriyorum ve hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bu sizde de oluyor mu?
Bunların büyük olmasına gerek yok, gün içinde küçük şeyler bile olabilir.
Aynılarını 15-16 yaşlarında fazlasıyla yaşıyordum. Kalbimi kıran bir söz olsun olay olsun üzerinden aylar geçse bile hatırladıkça takıntı yapardım. Şimdi ise artık ne takıntılı oluyorum ne insanları umursuyorum. Bence yaş büyüdükçe takıntılı olmak gibi bir şey kalmıyor.

Alışkanlık haline gelmiş kafana takmamaya çalış en iyisi hobi edinebilirsin kafanı dağıtmak için bende öyleyim mesela birine yazarken ben yazarken onunda bana yazması şart benim gözümde 15:34 de yazdıysam en gec 35 geçe cevap beklerim 😅😅😅😅 cok kötü bir huy bu arada hobi edinerek unutabilirsin.

Şuan sana psikiyatriye git diyenler olabilir. Buradan şu hastalığın var diyemeyiz fakat öncelikle tam bir kan tahlili yaptır. Abs, esr, cng, lpg aklına ne geliyorsa tek seferde baktır.

Bazı vitaminler özellikle b12 ruh sağlığını etkileyen vitamindir. karaciğer değerlerinde yükseklik, bu kötü ruh halini tetikleyebilir. kan tahlili yaparken hepatit markarlarını da eklemeyi unutmasın doktor.

Gelecek tahlillere göre, vitamin eksiğin varsa vitamin takviyeni al, karaciğerinde problem varsa, diyete başla. belirtilerin azaldığını göreceksin.

Eğer bir problem çıkmazsa; düzgün bir pskiyatriye git, yalan söylemeden kandırmadan, herşeyini açık açık anlat, tavsiyelerini dinle. ilaç veriyorsa ilacı kullan.

Ayrıyetten takmamaya çalış gibi öneriler, sigara bağımlısı birine sigara sağlığa zararlı, bırakmalısın demekle eş değer bir şeydir. Özellikle gelişme çağında bu tarz rahatsızlıklar, beynin bazı bölümlerinin fazla gelişmesine ve kronik olarak psikolojik problemleride yanında getirir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı