Çok tehlikeli bir açık buldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet. Yaratıcıları da biliyor zaten. Çok fazla "garip" fotoğraf görmüşlüğüm oldu hatta linkleri değiştirerek. Bir şey kazanamazsınız. Bu yüzden de zaten LightShot vb. uygulamalar kullanılmamalı tehlikeli şeyler için.
Yani düşünüyorum da bir adamın vergi dairesi kaydı var ve her şeyi ortada şimdi. :D Ne desem bilemedim bu duruma.

Ekran alıntısı yapılan bir programda bir açık buldum. Bulduğum açık sayesinde hemen hemen herkesin ekran alıntılarına bakabiliyorum. Bitcoin hesabının SS'ini alan mı dersiniz, kredi kartı bilgileri mi dersiniz hepsine bakabiliyorum. Bu açığı bu firmaya hangi yollarla bildirebilirim? Firma ismini vermemeyi tercih ediyorum, verirsem ve kötü amaçlı kişilerin eline geçerse olacakları düşünmek bile istemiyorum. Ayrıca sizce bir ödül alır mıyım bu açığı bildirince?
Instagram'da bir site vermişlerdi, ben de baktım. Sanırım aynı.

Peki bu ekran alıntıları sadece çektiklerimizin içinden mi oluyor yoksa paylaştıklarımızın içinden mi? Umarım sadece paylaştıklarımızın içindendir.

Linkin sonuna 2 harf, 4 sayı koymak ise bulduğunuz "açık" sizinle dalga geçerler.
Ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp ya hani. :D Bilmiyordum, yeni öğrendim. Normalde konusunu açmayacaktım ama kimlik bilgileri olayı yüzünden açtım.

Bu bir açık değil, geliştiricilerin bilerek önlem almadığı bir şey. FAQ sayfalarında bu soruya yer vermişler zaten. Özel bilgilerinizi paylaşmayın.
1616498738105.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı